Diari Més

Els casos globals de covid-19 superen els 62 milions, però la xifra de casos diaris segueix baixant

Dels 18 milions de casos actius un 0,6% es troben en estat greu o crític

Una treballadora sanitària prepara un test PCR.

coronavirus, test, covid, PCREfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia de la covid-19 ha arribat avui als 62,3 milions de casos, mig milió d'ells registrats en les últimes 24 hores, però la gràfica de contagis diaris continua mantenint-se en descens des de fa dues setmanes, d'acord amb les xifres de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Els morts en la pandèmia ascendeixen a 1,45 milions, 9.000 notificats en l'última jornada, encara que en aquest indicador encara no es detecta una tendència descendent clara i es mantenen les altes xifres de la setmana anterior.

Amèrica, que suma 26,4 milions de casos i 723.000 defuncions, manté la seva gràfica estable en tots dos indicadors, mentre que a Europa (18,6 milions de contagis i 415.000 decessos) la baixada en positius és clara però les xifres de morts diaris encara són altes.

Els Estats Units, el país més afectat per la pandèmia, ha sobrepassat els 13 milions de contagis, i en segon lloc es troba l'Índia amb 9,4 milions de positius.

A continuació se situen el Brasil (6,2 milions de casos), Rússia (2,2 milions), França (2,1 milions) i Espanya (1,6 milions).

D'aquests sis països, tres d'ells (l'Índia, França i Espanya) mostren una gràfica en clar descens, però la de Rússia i el Brasil segueix a l'alça i la dels EUA es manté estable.

Els pacients recuperats durant la pandèmia sumen 43,7 milions, i dels 18 milions de casos actius un 0,6% (105.000) es troben en estat greu o crític.

tracking