Diari Més

Successos

Un volcà indonesi entra en erupció i desallotgen a 2.700 persones

Indonèsia alberga més de 400 volcans, 65 d'ells catalogats com a potencialment perillosos

Imatge del volcà quan ha entrat en erupció

Un volcà indonesi entra en erupció i desallotgen a 2.700 personesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El volcàIleLewotolok, situat a la província deNusaTenggaraOriental, a Indonèsia, va entrar avui en erupció, la qual cosa va obligar a l'evacuació de més de 2.700 residents, van informar les autoritats.

El volcà va emetre una columna de fum i cendra grisa fosca i espessa de 4.000 metres d'altura que es va desplaçar cap a l'est i l'oest del volcà, on les autoritats han establert un radi de seguretat de 4 quilòmetres al voltant del cràter, va indicar l'agència de prevenció de desastres,BNPB.

Les autoritats, que van elevar l'alerta en la zona a nivell 3 d'una escala de 4, van recomanar l'ús de màscares i altres utensilis per a protegir els ulls i la pell i reduir així l'impacte de la cendra en la salut.

L'agència de prevenció de desastres va dir en un comunicat que no havia de moment notícies de cap víctima per l'erupció del volcà que es troba a uns 2.600 quilòmetres a l'est de Jakarta, i va xifrar en 2.782 el nombre de persones evacuades d'una trentena de poblacions.

Indonèsia alberga més de 400 volcans en prop de 17.000 illes, dels quals 129 estan actius i, d'aquests, 65 es troben qualificats com a perillosos.

L'arxipèlag indonesi s'assenteixi dins del denominat 'Anell de Foc' del Pacífic, una zona de gran activitat sísmica i volcànica, i que és sacsejada per uns 7.000 tremolors a l'any, la majoria d'escassa magnitud.

tracking