Diari Més

Mor Dave Prowse, l'actor que va interpretar a Darth Vader

El reconegut actor britànic ha mort als 85 anys

L'actor britànic David Prowse en una imatge d'arxiu

Mor Dave Prowse, l'actor que va interpretar a Darth VaderEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'actor britànicDaveProwse, que va donar vida aDarthVaderen la trilogia original de la Guerra de les Galàxies, ha mort als 85 anys «després d'una breu malaltia», segons va confirmar aquest diumenge el seu agent.

ThomasBowington, el seu representant, va anunciar «amb gran tristesa» la mort deProwseen un missatge penjat en la seva pàgina de Facebook, on indicava que aquest va morir «ahir al matí», sense precisar a penes detalls, i agregant la cèlebre frase: «Que la força li acompanyi, sempre».

Prowse, que abans de passar-se al món del cinema havia estat culturista a la ciutat anglesa deBristol, també va arribar a ser condecorat amb unMBE(Membre de l'Imperi Britànic) pel seu paper en el GreenCrossCodeMan, que promovia la seguretat viària en les carreteres d'aquest país.

El treball que li va donar celebritat a nivell internacional va ser el deVaderen laarchifamosatrilogia, un paper que va guanyar a causa del seu imponent físic -mesurava 1,98 metres-, si bé el seu marcat accent delWestCountryanglès no va resultar del tot apte per a la franquícia, per la qual cosa va ser doblegat per JamesEarlJones.

«Encara que va ser famós per interpretar molts monstres, per a mi i per a tots els que vam conèixer aDavei treballem amb ell, era un heroi en les nostres vides», va apuntarBowingtonen una altra declaració a la BBC.

L'agent va titllar la defunció deProwsede «una pèrdua profunda i veritablement dolorosa per a milions de fans de tot el món».

Abans d'iniciar la seva carrera al cinema,Prowseva arribar a representar a Anglaterra en la modalitat d'aixecament de pes en els Jocs de laCommonwwealthal començament de la dècada dels 60.

Pel que sembla, el director de la Guerra de les Galàxies, George Lucas, es va fixar en ell per al paper deDarthVaderquan el va veure interpretant a un guardaespatlles en el film «AClorckworkOrange» (1970), on li va convidar a presentar-se als processos de selecció per als papers deDarthVaderiChewbacca.

Però, fins i tot abans de començar la seva carrera com a actor, que va desenvolupar durant cinc dècades, els seus serveis van ser requerits dins dels cercles de Hollywood, on va ajudar al malmès ChristopherReevea preparar-se per a les exigències físiques del paper de Superman, com el seu entrenador personal.

Prowseva debutar davant de les càmeres en la paròdia de la pel·lícula CasinoRoyale, de la saga de l'espia britànic JamesBond, en 1967, on va fer de criatura de Frankenstein, un paper que li van tornar a demanar que encarnés en altres dues pel·lícules.

També va aparèixer regularment en diverses sèries de televisió consideres «de culte», comTheSaintSpace(1999) i DoctorWho, en la qual va fer de minotaure, en 1972.

tracking