Diari Més

Itàlia registra 20.648 casos i 541 morts i tres regions surten de zona vermella

Amb aquestes xifres, els morts des de l'inici de la pandèmia al febrer són ja 54.904 i els casos totals de coronavirus 1.585.178

El total de defuncions a Itàlia arriba a 26.644

Itàlia registra 260 morts, la xifra més baixa de les últimes sis setmanesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Itàlia va registrar 20.648 nous casos i 541 morts en les últimes 24 hores, números de nou inferiors als del dissabte, i tres regions, entre elles Llombardia, van sortir de la zona vermella on s'havia imposat el confinament.

Es confirma que estan descendint els contagis i la millora de la situació als hospitals, ja que han descendit en 429 els hospitalitzats, que són 36.6321 i també els ingressats en les unitats de vigilància intensiva que són 3.753, amb 9 pacients menys respecte al dissabte.

Encara que el descens dels contagis és una dinàmica dels últims dies, avui també es va deure, com és habitual els diumenges, en la realització de molts menys test.

Per exemple al Laci, la capital del qual és Roma, després de 26 dies, la regió té menys de 2.000 casos.

Mentre s'espera el decret del Govern amb les noves mesures per a afrontar els contagis al desembre, des d'avui tres regions: Llombardia, Piemont i Calàbria passen de la zona vermella a la taronja, mentre que Ligúria i Sicília tornen a la zona groga.

A les regions que havien estat considerades en zona vermella se'ls havia aplicat un confinament lleuger amb la prohibició de sortir del domicili excepte per treball, estudi o salut.

Per això en ciutats com Milà i Torí avui es van tornar a veure els carrers plens de gent sobretot en les zones comercials.

El president de Llombardia, la capital del qual és Milan,AttilioFontana va llançar una crida a tots els ciutadans convidant-los a "no baixar la guàrdia " i recordant que "la temporada de llibertat per a tot no ha començat".

En la zona taronja no és possible desplaçar-se d'una regió a una altra ni sortir del propi municipi excepte per raons comprovades de treball, estudi, salut o necessitat, però hi ha llibertat de moviment en la pròpia localitat.

No obstant això, igual que en la resta del país, està prohibit circular des de les 22.00 a les 5.00 hores.

A més, gràcies al pas d'aquestes regions a la zona taronja, 719.000 alumnes tornaran a classe a partir de demà, ja que en la zona vermella s'havien suspès les classes per als alumnes des de segon any de l'educació secundària.

tracking