Diari Més

Successos

Almenys 30 morts i 21 ferits en un atemptat amb camió bomba a l'Afganistan

El suïcida va explotar les bombes aquest matí a tocar d'una base policial a Ghazni

El suïcida va explotar les bombes aquest matí a tocar d'una base policial a Ghazni

Almenys 30 morts i 21 ferits en atemptat amb camió bomba a l'AfganistanEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 30 persones van morir i 21 van resultar ferides aquest diumenge en un atemptat suïcida amb un camió bomba prop d'una base de la Policia en la meridional província deGhazni, van informar a Efe fonts oficials.

«Hem rebut fins ara a 21 ferits i 30 cadàvers», va dir el director de Salut Pública Provincial,BazMuhammadHemat, qui va afegir que la majoria de les víctimes són membres de les forces de seguretat

El suïcida va fer explotar les bombes que portava en el seu vehicle a primera hora del matí prop d'una base policial a la ciutat deGhazni, capital de la província del mateix nom, va indicar el governador provincial,WahidullahJumazada.

Una font provincial que va preferir mantenir l'anonimat va declarar que l'atemptat es va perpetrar amb unHumveerobat amb anterioritat a les forces afganeses.

Cap grup ha reivindicat l'acció, que es produeix un dia després que els talibans afirmessin que han arribat a un acord amb el Govern sobre les normes de les negociacions de pau.

No obstant això, fonts governamentals van manifestar que només s'han acordat en principi 21 punts de normes i procediments, però que la decisió no és final i requereix més negociacions.

Les converses de pau entre els talibans i el Govern de Kabul van començar el setembre passat sense que s'hagin aconseguit avanços, amb les normes del procés com un dels majors obstacles a l'hora de realitzar progressos.

Un dels principals objectius de l'administració de Kabul era que es declarés com més aviat millor un alto-el-foc després de l'inici de les converses, però els talibans han insistit que els combats contra les forces de seguretat afganeses formen part del seu gihad o guerra santa i que no la detindran fins que siguin derrotades.

tracking