Diari Més

Política

Casado diu que Sánchez «ni fa ni deixa fer» i l'acusa «d'ocultar-se» darrere les autonomies en la gestió de la crisi

El líder del PP apel·la a «tota l'esquerra patriòtica» per construir «una alternativa» a la Llei Celaá

El president del PP, Pablo Casado, al Banc dels Aliments de Reus el 27 de novembre de 2020

Casado diu que Sánchez «ni fa ni deixa fer» i l'acusa «d'ocultar-se» darrere les autonomies en la gestió de la crisiPP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PP, Pablo Casado, ha assegurat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, «ni fa ni deixa fer». «Ni compleix amb les seves responsabilitats ni permet a les comunitats executar les seves», ha criticat en un acte a València. D'altra banda, Casado ha tornat a carregar contra la Llei Celaá i ha recordat que, un cop s'aprovi al Senat, el PP preveu portar-la al Tribunal Constitucional. En aquest sentit, ha dit que «no es reconeix» el PSOE en aquesta llei i ha apel·lat a «tot el socialisme moderat i l'esquerra patriòtica» a construir «una alternativa» a la nova norma.

El líder popular ha criticat que Sánchez no deixi exercir el marge fiscal per abaixar impostos a la Comunitat de Madrid i ha dit que intentar harmonitzar-los «va contra la llei i contra la Constitució». A més, l'ha acusat «d'ocultar-se» darrere les autonomies en la gestió de la pandèmia i ha dit que només «visita hospitals vuit mesos després per dir que acabarà amb el virus amb una vacuna que no se sap quan arribarà i mentre hi ha centenars de morts».

Llei Celaá

Casado ha criticat la llei educativa batejada com a 'Llei Celaá' i ha dit que és una llei «inadequada» perquè «amenaça la llibertat d'elecció, la qualitat educativa, el pluralisme, l'equitat i la igualtat d'oportunitats». «Curiosament principis que ells reivindiquen però que ataquen quan poden», ha afegit.

Ha avisat que tenen previst recórrer a institucions europees un cop s'aprovi al Senat, mentre que a les comunitats autònomes on governin els populars volen aprovar lleis i decrets perquè els «efectes més perversos» de la norma no tinguin efecte. Segons ha dit Sánchez, en aquesta llei «no es reconeix» l'antic PSOE de Felipe González que va incloure l'escola concertada a la llei d'educació. «Jo reconec això a aquell PSOE, que tot i els seus errors va contribuir a la història d'Espanya; ara no reconec aquesta esquerra, és el partit sanchista», ha lamentat.

A més, ha advertit que la Llei Celaá «no els sortirà bé» perquè «no s'han adonat» que el PP governa a diverses autonomies i municipis. «No serem dels de la nova política però alguna cosa sabem de construir Espanya i generar oportunitats».

Casado ha assegurat que les formacions d'esquerra pensen que tenen «el monopoli de la superioritat moral de l'educació i la cultura» i els ha acusat d'ocupat sempre les conselleries d'Educació perquè diuen que «a través de l'educació poden modelar les futures generacionals».

El líder del PP ha presentat una bateria de propostes sobre com hauria de ser l'educació per als populars. En l'àmbit de la llengua, Casado ha defensat una educació trilingüe i ha dit que «no es pot entendre que a Espanya l'espanyol no sigui un llengua vehicular». El líder popular ha defensat que el seu model educatiu proposa «una avaluació pública dels nens» i «un MIR educatiu nacional» per donar «prestigi» a la docència.

També aposta per adaptar les titulacions de FP i adequar-les a les places de demanda, així com implicar els empreses en la formació, i creu en la «gratuïtat progressiva» de l'educació de 0 a tres anys.

tracking