Diari Més

Societat

Troben una vintena d'esquelets humans al costat d'un antic castell als Països Baixos

Els arqueòlegs creuen que es tracta de persones que van morir al mateix temps durant la baixa Edat Mitjana

Imatge en primer terme d'un dels esquelets trobats a Vianen.

Troben una vintena d'esquelets humans al costat d'un antic castell als Països BaixosEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys una vintena d'esquelets humans han estat trobats durant uns treballs d'excavació a la localitat deVianen, segons que va anunciar dilluns aquest municipi dels Països Baixos.

Els arqueòlegs esperen trobar encara més restes, que inicialment s'han datat en centenars d'anys. L'alcaldessa deVianen,ChristaHendriksen,esplicavaque es tractava d'una troballa, «històrica. Els esquelets daten des de la baixa Edat Mitjana fa uns centenars d'anys».

La primera impressió dels arqueòlegs és que es tracta de persones que van morir al mateix temps, i que van ser enterrades en una fossa comuna a l'exterior del castell deBatestein. No es descarta que es puguin trobar encara més esquelets a la zona, que també arribafins alterme deVijfheerenlanden. El que no hi ha encara és una hipòtesi sobre la causa de la mort d'aquestes persones.

El castell deBatesteines va construir cap al 1370 per ordre deGijsbrechtvanBeusichem. Diverses famílies nobles importants de la zona van habitar el castell durant els tres segles següents. El castell va caure en ruïnes després d'un incendi el 1696.

Fins ara s'han localitzat una vintena de cossos, però es creuq ue en sortiran més.

Troben una vintena d'esquelets humans al costat d'un antic castell als Països BaixosEfe

tracking