Diari Més

Patrimoni

Egipte descobreix una tomba de 2.500 anys amb un centenar de mòmies

La troballa, a la zona de Saqqara, s'ha fet prop de les conegudes piràmides de Gizeh

Una de les peces trobades a Saqqara i que ara s'exposa a Giza.

Egipte descobreix una tomba de 2.500 anys amb un centenar de mòmiesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 100 sarcòfags antics i 40 estàtues daurades han estat descoberts com un enorme cementiri al sud de la capital egípcia, El Caire. Alguns dels sarcòfagssegellatsi colorits, que van ser enterrats fa més de 2.500 anys, contenien mòmies embolicades en tela.

Les troballescorresponena la dinastia ptolemaica, que va governar Egipte des del 320 aC fins al 30 aC i des del final del període, entre el 664 i el 332 aC, i ara es mostren en una exposició improvisada als peus de la famosa piràmide esglaonada deDjoseraSaqqara.

El descobriment a la famosa necròpolis és l'últim d'una sèrie de troballes arqueològiques a Egipte. Des del setembre, les autoritats d'antiguitats van revelar almenys 140 sarcòfags segellats, amb mòmies a la majoria d'elles, a la mateixa zona deSaqqara.

Els arqueòlegs egipcis van trobar altres espais plens de taüts, daurats, ben pintats i ben decorats. El lloc deSaqqaraforma part de la necròpolis de l'antiga capital egípcia de Memfis, que inclou les famoses piràmides de Gizeh, així com piràmides més petites aAbuSir,DahshuriAbuRuwaysh.

Les ruïnes de Memfis van ser declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO als anys setanta.

tracking