Diari Més

La vacuna russa Sputnik V té una eficàcia de més del 95% i costarà menys de 10 dòlars

La primera partida arribarà als clients al gener de 2021

Actualment, 40.000 voluntaris participen en la fase tres.

La vacuna russa Sputnik V té una eficàcia de més del 95% i costarà menys de 10 dòlarsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vacuna russa Sputnik V va mostrar 42 dies després de la primera dosi una eficàcia de més del 95% i costarà menys de 10 dòlars la dosi, segons han informat avui en un comunicat el CentreGamaleyai el Fons d'Inversions Directes de Rússia (FIDR).

Segons les dades preliminars de la segona anàlisi, l'eficàcia de la vacuna russa després de 28 dies és del 91,4%. Sobre aquest tema, les anàlisis clíniques van mostrar, per a una eficàcia del 91,4%, un total de 39 infectats, entre els quals figuren els voluntaris que van rebre placebo (31) i aquells que van rebre la vacuna (8).

En total, 14.095 voluntaris van rebre la vacuna i 4.699, el placebo, segons la nota oficial. Actualment, 40.000 voluntaris participen en la fase tres, dels quals més de 22.000 van ser injectats amb la primera dosi i 19.000 van rebre tant la primera com la segona. Durant les anàlisis els experts russos no han detectat reaccions adverses «imprevistes» a la vacuna entre els voluntaris.

ElFIDRva destacar que el preu, menys de 10 dòlars per una dosi, és dues vegades menor que les vacunes que utilitzenmRMA, és a dir les estatunidenques Moderna i laPfizer.

A més, Rússia ha llançat ja la producció de la vacuna deshidratada, segons la tecnologia de liofilització, la qual cosa facilitarà notablement el seu transport a mercats internacionals, incloses regions de difícil accés i altres amb climes tropicals.

La primera partida de la Sputnik V per al mercat exterior arribarà als clients al gener de 2021 sobre la base dels acords ja subscrits amb socis estrangers.

tracking