Diari Més

El govern espanyol preveu rebre 80 milions de vacunes contra el coronavirus

El Ministeri de Sanitat remarca que la quantitat de dosis que tindrà cada autonomia no està tancada

El president del Govern es mostra optimista sobre l'arribada d'una vacuna que ajudi a combatre el coronavirus

Sánchez assegura que al desembre s'espera tenir «no una vacuna, sinó dues»EP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol preveu rebre dosis de la vacuna contra el coronavirus que permetin immunitzar 80 milions de persones, tenint en compte els acords de compra europeus amb diversos fabricants. La previsió és que dels prop de 1.400 milions de dosis que haurien d'arribar a la Unió Europea i que permetrien fer 800 milions d'immunitzacions, un 10% sigui per a Espanya. Tanmateix, fonts del Ministeri de Sanitat apunten que algunes podrien no tenir autorització i, per tant, no vol dir que es puguin utilitzar totes. Tot i això, esperen disposar d'una quantitat que permeti donar una cobertura suficient. El govern espanyol remarca que la quantitat de dosis de la vacuna contra el coronavirus que rebrà cada autonomia no està tancada.
La Generalitat ha explicat aquest dilluns que, d'acord amb la informació que reben del Ministeri de Sanitat, preveu rebre 350.000 dosis de Pfizer per començar a administrar-les a finals de gener. Fonts del Ministeri de Sanitat afirmen que només han tingut converses inicials i que la discussió sobre el repartiment només ha començat i, per tant, subratllen que no es pot donar per fet que les quantitats que es reparteixin siguin aquestes. Les mateixes fonts apunten que l'estratègia de vacunació s'anirà concretant a mesura que les autoritats sanitàries autoritzin les vacunes.

Fonts del Ministeri de Sanitat expliquen que el més probable és que la vacunació no sigui obligatòria, però tampoc descarten aquesta possibilitat. A més, avisen que durant un temps caldrà mantenir les mesures de distància social i l'ús de mascareta per molt que hagi arribat la vacuna, ja que ho farà de forma escalonada. L'ordre de vacunació dels col·lectius vulnerables també dependrà de l'ordre d'arribada de les vacunes i les seves característiques.

L'estratègia de vacunació no serà quelcom fix, apunten les mateixes fonts. Pel que fa als 13.000 punts de vacunació, són aquells espais relacionats amb l'atenció primària en els quals ja es vacuna d'altres malalties, però dependrà de les condicions de les vacunes que acabin arribant que s'utilitzin tots, només algun o s'hagin d'ampliar.

tracking