Diari Més

La vacuna d'Oxford és segura i la toleren millor els adults que els joves

Una investigació feta amb una mostra de 560 persones confirma una major efectivitat en majors de 60 anys

Imatge d'arxiu d'uns vials amb el logotipp d'AstraZeneca.

La vacuna d'Oxford és segura i la toleren millor els adults que els joves

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vacuna d'Oxford-AstraZeneca és segura i efectiva en majors de 60 anys sans, segons els resultats preliminars d'un estudi publicat a la revista The Lancet. Un grup de científics, en col·laboració amb AstraZeneca, ha analitzat la reacció i protecció de la vacuna d'Oxford a partir d'una mostra de 560 participants en els assajos clínics en fase 2, és a dir, amb persones sanes. A partir d'aquesta anàlisi, els investigadors han conclòs que la vacuna és «segura» i genera immunitat en tots els grups d'edat. A més, asseguren que els majors de 60 anys toleren millor la vacuna que els adults joves.
Entre els efectes secundaris detectats destaquen fatiga, maldecap, dècimes de febre i dolor muscular. Entre els 560 participants que ha analitzat la investigació només s'ha detectat un sol cas que presenti «una reacció adversa sistèmica».

La vacuna d'Oxford-AstraZeneca va entrar a la fase 3 dels assajos a l'estiu, quan es va començar a provar a gran escala en milers de persones, tant sanes com de risc. La universitat britànica i la farmacèutica confien presentar en les pròximes setmanes els resultats preliminars d'aquesta fase crucial per demostrar que la vacuna és efectiva i segura.

L'Agència Europea del Medicament (l'EMA, per les seves sigles en anglès) ja ha començat a estudiar els resultats obtinguts dels primers assajos clínics per accelerar el procediment de revisió. Un cop Astrazeneca demani l'autorització per comercialitzar la vacuna, l'EMA podrà valorar tots els assajos i determinar si és segura o no.

tracking