Diari Més

Consum prohibirà la venda de mascaretes higièniques amb vàlvula

S'han establert un seguit de criteris per tal que les mascaretes higièniques a la venda siguin totalment segures

Imatge d'arxiu d'una mascareta amb vàlvula.

Consum prohibirà la venda de mascaretes higièniques amb vàlvulaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Consum té previst prohibir la comercialització de mascaretes higièniques amb vàlvula d'exhalació o antiretorn, que permeten que l'aire exhalat surti, ja que el seu ús previst és minimitzar l'intercanvi de partícules de l'aire exhalat o la projecció de gotes respiratòries.

Aquestes gotes respiratòries es produeixen quan l'usuari respira, parla, tus o esternuda, segons assenyala el Ministeri de Consum en l'esborrany de l'ordre per la qual s'estableixen els requisits d'informació i comercialització de les mascaretes higièniques.

Aquest esborrany ha estat sotmès pel ministeri a informació pública, un tràmit que s'ha reduït a set dies per raons d'urgència, segons fonts del departament.

Després d'apuntar que no podran comercialitzar-se aquestes mascaretes amb vàlvules, l'ordre afegeix a continuació que «en cas que el seu ús previst sigui un altre, haurà d'aclarir-se a l'etiqueta de forma destacada».

Segons l'esborrany, aquests són alguns dels requisits per a la comercialització de les mascaretes higièniques:

  • Només es podran comercialitzar mascaretes higièniques que siguin segures i s'haurà d'evitar que la seva composició impedeixi o dificulti la respiració.
  • Ni els materials que entrin en contacte directe amb la pell, ni les substàncies susceptibles de ser inhalades han de suposar un perill ni causar molèsties, irritació efectes al·lergògens i altres efectes adversos per a la salut.
  • Les mascaretes han d'estar exemptes de vores o elements punxants o tallants que poguessin produir-se, per exemple, amb l'ús de grapes o similars per a la connexió de les parts.
  • Les mascaretes que incorporin en la seva composició substàncies o mescles químiques hauran de garantir la seva seguretat, tenint en compte l'ús previst. És a dir, hauran de tenir en compte la zona de contacte del producte, la seva possible inhalació, la població de destí o el temps d'exposició.
  • Si les mascaretes higièniques són destinades a la població infantil, haurà de complir escrupolosament la normativa de seguretat, especialment pel que fa a cordons i cordes ajustable: els arnesos que serveixen per a la subjecció al capdavant per a les mascaretes han de poder subjectar-se sense generar nusos, extrems lliures o elements tridimensionals.
tracking