Diari Més

El govern espanyol no descarta que la selectivitat del 2021 sigui virtual

Els exàmens s'hauran d'haver fet abans del 18 de juny de l'any que ve

Pla obert de diversos estudiants examinant-se de les PAU en el Palau Firal de Girona el 21 de setembre

PAU de setembre, Girona, estudiantsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol no descarta que l'Avaluació de Batxillerat per a l'Accés a la Universitat del 2021, antiga Selectivitat, s'hagi de celebrar en formatvirtual segons com evolucioni la pandèmia. Així consta al Projecte d'ordre que estableix les característiques, disseny i contingut de les proves elaborat pels ministeris d'Universitats i d'Eduació i FP. S'especifica que «si estiguessin en vigor mesures sanitàries excepcionals que impedissin la realització de les proves en les condicions habituals de presencialitat dins del termini previst, els òrgans responsables podran establir, per a la totalitat o part de l'alumnat, un procediment virtual i fiable per a la seva realització». Les proves hauran d'haver finalitzat abans del 18 de juny.

Els resultats provisionals d'aquestes proves s'hauran de conèixer abans del 25 de juny.Pel que fa a la convocatòria extraordinària, s'haurien de celebrar abans del 9 de juliol i amb els resultats provisionals abans del 16, si s'opta per fer-les en aquest mes; o bé abans del 16 de setembre i els resultats abans del 22, si s'opta per fer-ho passat l'estiu.

Pel que fa a la tipologia de les proves, el text explica que hi haurà preguntes obertes i semiobertes que requeriran de l'alumnat capacitat de «pensament crític, reflexió i maduresa» També es podran fer servir preguntes d'opció múltiple, sempre i quan a cada prova la puntuació assignada al total de preguntes obertes i semiobertes arribi com a mínim a la meitat. D'altra banda, hi haurà «una única proposta d'examen amb diverses preguntes».

L'esborrany també contempla que la durada de les proves sigui de quatre dies en general i de fins a cinc en els territoris amb llengua cooficial.

tracking