Diari Més

Euskadi tanca l'hostaleria i avança a les 22 hores el toc de queda

Per primera vegada té taxa de positivitat del 10%

Es podràn adoptar mesures que suposin el confinament o restringir l'accés a determinades zones.

Euskadi declararà dilluns l'emergència sanitàriaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Euskadi tancarà els establiments d'hostaleria i restauració i avança a les 22.00 hores l'inici de les restriccions de mobilitat nocturna com a mesures per a intentar parar la transmissió comunitària de la covid-19.

El lehendakari, Iñigo Urkullu, ha presidit una reunió del consell assessor del Pla de Protecció Civil d'Euskadi i després d'ella ha comparegut per a anunciar l'enduriment de les restriccions vigents actualment a Euskadi amb l'objectiu de parar els contagis de la covid-19, una pandèmia que ha aconseguit, per primera vegada, una taxa de positivitat del 10%.

Aquestes noves mesures, que entraran en vigor dissabte que ve, avancen a les decretades pel Govern Basc fa deu dies, just la jornada en la qual Euskadi va superar la incidència acumulada en catorze dies de 500 casos de covid per cada 100.000 habitants. En el butlletí epidemiològic fet públic aquest dijous la taxa supera ja els 763 casos, i hi ha 107 pacients en llits ucis enfront dels 74 que hi havia el 26 d'octubre.

Fins ara ha estat vigent el tancament perimetral d'Euskadi amb altres comunitats autònomes, una mesura que encara estarà activa, almenys cinc dies més, i la limitació màxima de la mobilitat entre municipis, així com la restricció a aquesta mobilitat nocturna entre les 23.00 i les 06.00. hores.

tracking