Diari Més

El món supera els 47 milions de casos de covid-19

En els primers mesos de la pandèmia, les persones entre 15 i 24 anys constituïen el 4% dels casos, però en l'última setmana han arribat a representar el 14%

Anàlisi de proves de PCR per detectar la presència del coronavirus a la seu del Laboratori Clinic de l'ICS a Girona.

Sanitat registra 28.327 morts per coronavirus a Espanya i 334 nous positiusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els casos de covid-19 han superat avui els 47 milions al planeta i les persones joves han augmentat el seu percentatge dins del total d'afectats pel coronavirus des que va començar la pandèmia, segons els estudis epidemiològics de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Entre ahir i avui, el nombre de persones infectades ha crescut mig milió, d'acord amb les dades que diàriament transmeten els països a aquesta agència de Nacions Unides.

Les morts atribuïdes al coronavirus han augmentat en 3.300 i arriben a 1,207 milions.

L'anàlisi de les dades revela un augment de la proporció de casos confirmats entre els grups de població menors de65anys, edat a partir de la qual una persona és considerada de risc.

En els primers mesos de la pandèmia (a partir de febrer), les persones entre 15 i 24 anys constituïen el 4% dels casos, però en l'última setmana han arribat a representar el 14%, mentre que els del grup de 25-64 anys han passat del 50% al 65%.

En canvi, s'observa una estabilització i en alguns casos una disminució de casos entre les persones grans: en les primeres etapes de la pandèmia suposaven el 40% de casos i ara són el 15%.

L'OMS considera que aquests canvis responen principalment a una major consciència del problema i a un major accésals tests, amb la possibilitat que l'autoconfinamentque s'han imposat moltes persones grans per evitar infectar-se també estigui tenint un paper en les últimes tendències.

La mortalitat també ha canviat d'acord amb l'edat, ja que ara el 25% de defuncionscorresponena infectats entre 25 i 64 anys, enfront d'un 10% al principi de la pandèmia i un 30% a mitjans d'any.

Els majors de65anys han passat de representar un 90% dels morts a un 75% la setmana passada.

tracking