Diari Més

Mobilitat

Renfe activa la devolució i canvi de bitllets de tren de manera gratuïta

Aquesta mesura és aplicable a qualsevol bitllet per a serveis Ave, Llarga Distància, Avant o Regionals

Imatge d'un tren regional.

tren regional, renfeACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Renfe facilitarà la devolució o canvi de bitllet, de manera gratuïta, a tots els viatgers que no tinguin el seu desplaçament adequadament justificat o no desitgin viatjar, entre el 29 d'octubre i el 20 de novembre, tots dos inclusivament.

Aquesta mesura és aplicable a qualsevol bitllet per a serveis Ave, Llarga Distància, Avant o Regionals, davant les mesures extraordinàries de restricció de mobilitat que s'estan generalitzant en tot l'àmbit nacional.

D'aquesta manera, els viatgers podran optar per la devolució de l'import íntegre del bitllet, sense despeses d'anul·lació, o per un nou bitllet per a una altra data sense despeses de canvi.

Aquestes operacions es podran realitzar, dins del període de validesa dels bitllets, a través dels canals de venda habituals.

Per als clients amb títols multiviatge d'Ave i Llarga Distància adquirits abans del 29 d'octubre de 2020, Renfe procedirà a una ampliació automàtica en 23 dies dels terminis de validesa i viatge per a tots els abonaments BonoAve i Bono Colaborativo en vigor.

45 milions d'euros en bitllets reintegrats als viatgers

Des del passat 3 d'octubre en què van començar les restriccions a la mobilitat a Madrid a conseqüència de la covid-19, ampliades progressivament a altres comunitats autònomes i províncies espanyoles, Renfe ha retornat més de 6 milions d'euros als viatgers que han hagut d'anul·lar els seus bitllets. En total, Renfe ha retornat aquest mes més de 130.000 bitllets, la major part d'ells amb origen o destinació a Madrid.

D'aquesta manera, Renfe reafirma la seva responsabilitat i compromís amb la societat, a través d'una política generalitzada de canvis i anul·lacions gratuïtes i amb devolució de l'import íntegre dels bitllets anul·lats a tots els viatgers.

Durant l'estat d'alarma aprovat a Espanya des del 14 de març fins al 21 de juny passats, Renfe va retornar gairebé un milió de bitllets als seus clients, per un import total de 38,5 milions d'euros, en una operació sense precedents per part de la companyia.

Les mesures que les autoritats sanitàries han establert per a viatjar a Espanya durant les diferents fases de la pandèmia, i les pròpies mesures adoptades per Renfe abans, durant i després d'embarcar a bord dels trens, estan permetent que el transport ferroviari es realitzi complint les condicions de seguretat i higiene.

Renfe ha rebut la certificació AENOR enfront de la covid-19 per al transport de viatgers en els serveis d'Alta Velocitat, Llarga Distància i Avant, i manté una estreta coordinació amb les autoritats sanitàries per evitar la transmissió de la covid-19 als trens.

tracking