Diari Més

L'Estat autoritza a Madrid a fer confinaments de tres dies pels ponts de Tots Sants i l'Almudena

Simón no descarta mesures més dràstiques per combatre l'expansió

Pool Moncloa

Ayuso acusa Sánchez de «vendre el caos» per justificar que calia intervenir MadridPool Moncloa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol ha autoritzat la comunitat de Madrid a fer confinaments perimetrals del seu territori únicament durant els ponts de Tots Sants i l'Almudena, segons informen fonts del govern d'Isabel Díaz Ayuso. En roda de premsa el director del Centre d'Alertes Sanitàries, Fernando Simón, ha afirmat que al seu entendre un confinament de tres dies és menys efectiu que un de llarg, malgrat que «un confinament d'alguns dies també té el seu efecte». Simón no ha descartat adoptar mesures més dràstiques si les actuals no són capaces d'aplanar la corba del virus.
La Comunitat de Madrid ha informat que l'executiu espanyol ha validat finalment la seva proposta de fer confinaments de tres dies durant els dos ponts que venen. Ho fa malgrat que el decret de l'estat d'alarma estableix que les mesures que adoptin les comunitats han de tenir una durada d'un mínim de set dies.

Després de reunir-se amb els seus homòlegs de Castella-Lleó i Castella-La Manxa, Ayuso va apuntar aquest dimecres que sol·licitaria només un confinament perimetral de tres dies a cada pont.

L'executiu espanyol ha acusat aquest dijous Ayuso de generar «confusió», en paraules de la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, però segons la Comunitat finalment ha acceptat que redacti una ordre per tres dies.

El director del Centre d'Alertes Sanitàries ha apuntat en roda de premsa que no tenia informació sobre si s'havia fet efectiva o no aquesta autorització, i malgrat que s'ha mostrat partidari de mesures més llargues «un confinament de pocs dies també té algun efecte».

Simón ha advertit que les dades que està registrant l'Estat són «dolents» perquè reflecteixen «una incidència molt altes» i en els últims 7 dies han mort 790 persones, unes xifres «molt elevades» que «se seguiran mantenint encara que aconseguim controlar la transmissió en els pròxims tres dies».

En aquest sentit ha apuntat a una evolució de l'ocupació de llits UCI que creix progressivament i cal «anar amb molt de compte perquè en molts punts aquesta situació no és gens favorable».

tracking