Diari Més

Salut

La covid-19 incideix en els biomarcadors que detecten la psoriasi

La psoriasi és una malaltia inflamatòria sistèmica i crònica que sol afectar el 2-3% de la població

Professionals sanitaris informen a les persones interessades a fer-se PCR.

sanitaris, PCR, covid, coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La covid-19 incideix en els biomarcadors que detecten la psoriasi i condiciona els tractaments de molts espanyols que ja patien patologies prèvies a l'aparició del virus a Espanya.

En el marc del Dia Mundial de la Psoriasi, l'empresa farmacèutica LEOPharmaha assenyalat l'augment de manifestacions cutànies com la psoriasi a conseqüència de la pandèmia i ha ressaltat la importància de la continuïtat dels tractaments.

La pell i el sistema nerviós estan estretament relacionats, la qual cosa suposa que l'estrès emocional pot actuar com a catalitzador d'un brot o empitjorament de la psoriasi.

«Quan ens sentim estressats, el cos allibera unes substàncies químiques conegudescomneurotransmissors, que afecten la pell i generen reaccions que provoquen que lafunció barrerade la pell es torni menys impermeable i s'inflami, facilitant l'aparició de nous brots», ha explicat la farmacèutica.

S'estima que més d'un milió d'espanyols pateix aquesta malaltia crònica de la pell i que el 88% de pacients de psoriasis veuen afectat el seu benestar emocional a conseqüència de la patologia.

«Els pacients amb psoriasis no estan exempts d'aquesta nova situació i són molts els que han vist limitat l'accés a les consultes de dermatologia, la qual cosa ha causat l'agreujament de casos ja existents, i el retard o l'absència de diagnòstic de nous casos», ha denunciat LEOPharma.

La psoriasiés una malaltia inflamatòria sistèmica i crònica que sol afectar el 2-3% de la població, a pesar que la majoria dels casos romanen sense diagnosticar o sense rebre l'atenció adequada, segons aquestes fonts.

tracking