Diari Més

Facua veu «desproporcionat» el preu de les mascaretes i demana al govern que el redueixi

L'associació vol que se subministrin gratuïtament a les persones amb dificultats econòmiques

L'ús de mascaretes és molt diferent en espais tancats que en oberts.

mascaretesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'associació de consumidors Facua ha instat el govern espanyol a abaixar el preu de les mascaretes quirúrgiques. El ministeri de Sanitat va fixar el passat mes d'abril un preu màxim de 96 cèntims, xifra que l'associació considera "desproporcionada" tenint en compte que abans de la pandèmia els fabricants les subministraven a tres cèntims la unitat. L'entitat adverteix que aquest augment de preu suposa un "benefici descomunal" en la majoria de casos i per això n'exigeix un preu més assequible. Al mateix temps, tenint en compte la situació de pandèmia i el seu ús obligatori, Facua demana que les mascaretes tinguin l'IVA superreduït del 4% i que es donin de manera gratuïta a les persones amb dificultats econòmiques.

Per ara, el ministeri de Sanitat no ha donat resposta a la demanda de l'entitat, segons ha informat Facua en un comunicat. Per la seva banda, el ministeri de Consum ha traslladat a l'associació que està "recollint informació sobre la situació actual del mercat" per tal d'impulsar vies per rebaixar preus i facilitar mascaretes als col·lectius més vulnerables.

Facua ha informat que els preus de les mascaretes quirúrgiques a Espanya oscil·len entre els 20 i els 96 cèntims la unitat. Malgrat que a Internet hi ha plataformes que les venen a sis cèntims, asseguren que en aquests casos no es respecta la normativa comunitària d'etiquetatge.

tracking