Diari Més

Consum

Facua: Les tarifes lliures de gas són fins a un 42% més cares que les regulades

L'anàlisi les compara amb les ofertes de Cepsa, Endesa, Feníe, Iberdrola, Lucera, Naturgy i Repsol

L'empleat de l'empresa subministradora va robar a la casa del client, de 83 anys.

Demanen 20 mesos de presó per a un revisor del gas que va robar 15.000 euros a un client d'AmpostaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les tarifes de gas al mercat lliure poden ser fins a un 42% més cares que la tarifa d'últim recurs (TUR), regulada pel Govern, segons l'estudi comparatiu de Facua de les ofertes de gas natural de set companyies, ha informat en un comunicat.

L'anàlisi, realitzat els dies 19 i 20 d'octubre, parteix de les Tarifes d'Últim Recurs vigents des del passat 1 d'octubre i les compara amb les ofertes de Cepsa, Endesa, Feníe, Iberdrola, Lucera, Naturgy i Repsol.

Lucera, Feníe i Repsol ofereixen el quilowatt hora més car, segons l'estudi comparatiu, que reflecteix que amb un consum de 400 kWh al mes, el rebut s'infla fins a un 47,6%

Pel que fa al gas natural s'ofereixen dues tarifes diferents, en funció que l'usuari consumeixi menys de 5.000 kWh a l'any o a partir d'aquesta quantitat. Per al primer perfil, Facua ha realitzat la comparativa prenent com a referència un usuari que consumeix 400 kWh mensuals; per al segon, un amb 800 kWh de consum al mes.

Amb la TUR, un usuari que consumeix 400 kWh mensuals paga actualment 28,04 euros al mes si té la TUR i en el mercat lliure del gas aquesta factura pot arribar a disparar-se fins als 41,39 euros, un 47,6% més, en el cas que estigui amb Lucera.

Totes companyies objecte de l'anàlisi resulten més cares excepte Iberdrola, que pràcticament iguala la TUR, amb una factura per a aquest perfil d'usuari de 27,95 euros al mes.

Per a un perfil d'usuari amb un consum de 800 kWh mensuals, amb la TUR que li correspon -la que s'aplica a consum a partir de 5.000 kWh a l'any- paga una factura de 48,10 euros al mes, i en el mercat lliure pot arribar fins a 67,34 euros, un 40% més si té l'oferta de Lucera, però amb l'oferta menys cara, la d'Iberdrola, el rebut també serà més elevat que amb la Tarifa d'Últim Recurs en 50,07 euros, un 4,1% més.

tracking