Diari Més

Rússia sol·licita a l'OMS el registre accelerat de la vacuna Sputnik

Sputnik V va ser registrada el passat 11 d'agost i actualment es troba en la fase III dels assajos

Investigadors que estudien una vacuna en un laboratori dirigit per l'empresa biotecnològica sud-africana TASK a Ciutat del Cap, Sud-àfrica.

Els estats de la UE, disposats a compensar les demandes a les farmacèutiques pels efectes secundaris de la vacunaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rússia ha enviat a l'Organització Mundial de la Salut (OMS) una sol·licitud per al registre accelerat (Emergency Usi Listing, EUL) i la precalificación de la vacuna Sputnik V, segons ha informat avui el Fons Rus d'Inversions Directes (FIDR).

«Hem presentat a l'OMS una sol·licitud de registre accelerat i precalificación de la vacuna, la qual cosa permetrà que Sputnik V s'inclogui en la llista de medicaments que compleixen amb els principals estàndards de qualitat, seguretat i eficàcia», ha declarat Kirill Dmitriev, director del FIDR, en un comunicat.

Segons el FIDR, el registre accelerat sota el procediment EUL «permetrà que la vacuna russa estigui disponible per a tothom en un període de temps més curt en comparació amb els procediments convencionals i recolzarà els esforços globals per a prevenir la infecció per coronavirus».

Rússia es va convertir així, assenyala el fons, en un dels primers països del món a sol·licitar a l'OMS aquest estatus per a la seva vacuna.

El Programa de Precalificación, organitzat per l'ONU i coordinat per l'OMS, és, de fet, l'únic programa mundial de garantia de la qualitat dels medicaments.

En cas de rebre la precalificación, Sputnik V podria ser inclosa en la llista de medicaments que utilitzen organitzacions i països per a gestionar la seva adquisició a gran escala.

Dmitriev ha recordat que Rússia va ser el primer país del món a registrar una vacuna contra la covid-19 i ha destacat que aquesta «es va crear sobre la base d'una plataforma segura, eficaç i ben estudiada de vectors adenovirals humans».

Sputnik V va ser registrada el passat 11 d'agost i actualment es troba en la fase III dels assajos, encara que ha estat rebuda amb recel per la comunitat científica internacional degut la rapidesa dels assajos i la poca informació sobre el fàrmac.

tracking