Diari Més

«És més efectiu un tancament fort i curt que un de gradual»

Així ho assegura el El Cap de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias, Roger Paredes

Un nen observant des del balcó de casa l'entorn natural del seu municipi, durant el confinament.

Sanitat publica al BOE els detalls de les sortides amb nens: de 9 a 21, màxim una hora i a 1 quilòmetre de casaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cap de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias, Roger Paredes, ha alertat de la necessitat d'implantar «mesures contundents» per a controlar la segona onada de la pandèmia i ha opinat que és més «efectiu» un confinament «fort i curt» que un «gradual».

«Estem en una situació en la qual l'epidèmia no està controlada i és més efectiu fer un tancament fort i curt que no un de més gradual en el qual potser no aconseguim els efectes», ha assenyalat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Parets ha admès que aquest tipus de decisions tan restrictives són «difícils» de prendre perquè «afecten moltíssimes persones», però ha advertit que són necessàries per a poder controlar el brot «tal com està ara».

I és que, tot i que la mortalitat ha caigut fins al 13% aproximadament, en les últimes dues setmanes s'han produït molts ingressos de pacients per covid-19, la qual cosa ha portat a activar les alarmes dels hospitals catalans.

«Diagnostiquem a les persones abans i aquesta segona onada es caracteritza per afectar gent més jove, que de per si mateix tenen menys probabilitats de morir», ha explicat per agregar: «Fins ara el sistema sanitari no estava col·lapsat, però veurem què passa si els casos continuen augmentant com ho estan fent».

En el cas de Ca Ruti, ha detallat, estan «plens», encara que «millor preparats que l'altra vegada» el que no treu, ha dit, que «si segueixen aquests números, és possible que haguem de deixar de fer altres activitats».

tracking