Diari Més

Economia

Els Pressupostos Generals de l'Estat pel 2021 inclouen una pujada del dièsel

Suposarà un encariment de 3,45 euros al mes per a un consumidor mitjà

Primer pla del sortidor d'una benzinera.

benzinera, sortidor, gasolina, dièsel, gasoil, IPC, carburantsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de Pressupostos Generals de l'Estat pel 2021 inclou una pujada de la fiscalitat del dièsel per acostar-lo a la gasolina que suposarà un encariment de 3,45 euros al mes per a un consumidor mitjà segons càlculs del Govern.

La portaveu del Govern i ministra d'Hisenda,MaríaJesúsMontero, ha explicat aquest dimarts en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que el dièsel pagarà un impost d'hidrocarburs de 34,5 cèntims per litre, enfront dels 30,7 cèntims actuals, encara per sota dels 40,07 cèntims de la gasolina.

Aquesta pujada, que noafectarà elsprofessionals ni al gasoil bonificat, suposarà una pujada de 2,3 euros per dipòsit de 50 litres, és a dir, 3,45 euros més al mes per a un consumidormitjàque faci 15.000 quilòmetres anuals.

L'objectiu, hainsistitMontero, no és recaptatori, sinó de promoure hàbits de consum més sostenibles.

Encara que durant la negociació sobre elsPGE, el Govern va plantejar la possibilitat d'apujarl'Impost Especial sobre Hidrocarburs al dièsel per a equiparar el seu preu al de la gasolina, finalment no l'ha materialitzat per petició expressa del PNB.

Els nacionalistes haninformat aEfe que els comptes de 2021 no contemplen l'equiparació de l'impost del dièsel amb el de la gasolina davant la seva petició.

«El sector de l'automòbil a Euskadi es veuria greument perjudicat davant una pujada impositiva dràstica», han assenyalat aquestes fonts del PNB.

tracking