Diari Més

Noves mesures anticovid

La Comunitat de Madrid prohibeix les reunions de no convivents de 00 a les 6 hores

El govern de Díaz Ayuso confinarà perimetralment 32 zones bàsiques de salut, nou a la capital

Vista de l'accés a l'estació de metro de Carabanchel, a Madrid, aquest diumenge.

Madrid restringeix la mobilitat des d'avui a 37 zones per frenar el coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comunitat de Madrid prohibirà a partir de dissabte les reunions de no convivents entre la mitjanit i les 6 h. Ho ha anunciat el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, aquest divendres en roda de premsa després que el Consell Interterritorial de Salut no arribés a un consens per aplicar un toc de queda generalitzat a l'Estat espanyol. Les trobades socials fora del nucli familiar no es podran fer en aquesta franja horària ni en espais públics ni privats. A banda, el govern d'Isabel Díaz Ayuso torna a restringir les entrades i sortides a zones bàsiques de salut amb una incidència del coronavirus alta a partir de dilluns. Es veuran afectades 32 zones de dotze municipis, de les quals nou a la capital espanyola.

A més, a Madrid s'aplicaran altres restriccions generals com la prohibició de fer reunions socials de més de sis persones i reduccions d'aforament a bars i restaurants. Del 50% dins i del 75% a la terrassa. Hauran de tancar a la mitjanit i no podran admetre clients a partir de les 23 h. Els establiments comercials tancaran a les 22 h.

Sobre les restriccions de reunions de 0 a 6 h, Ruiz Escudero ha afirmat que no tenen clar quin és el paraigües jurídic que ho pot emparar i ha demanat una «orientació».

tracking