Diari Més

Desenvolupen un test ràpid per detectar covid en la saliva i que es pot fer des de casa

El procediment és «ràpid i senzill» i permetria l'obtenció de resultats en 15 minuts

Un sanitari prepara una prova PCR.

Una empresa biotecnològica valenciana llança un test PCR de saliva que es fa a casaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de recerca de l'Hospital La Paz de Madrid desenvolupa un assaig clínic amb un nou test ràpid de saliva per a detectar les infeccions per covid-19 que seria «molt menys invasiu» que un altre tipus de proves, com les PCR, i podria fer-se a casa sense necessitat de personal sanitari.

El projecte, finançat per l'empresa americana Medusa 19, ha estat presentat a la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), on aquest dijous i el divendres es durà a terme la primera fase del programa, amb la participació de 258 estudiants i vuit professors de la facultat de Medicina.

Els investigadors han explicat que a tots els participants se'ls realitzarà, abans de tenir contacte amb els seus companys als laboratoris, una prova «ultrasensible» per a la detecció d'anticossos en saliva, amb la finalitat d'analitzar la precisió i fiabilitat del nou test.

El procediment és «ràpid i senzill» i permetria l'obtenció de resultats en 15 minuts.

Els resultats obtinguts es compararàn amb altres proves ràpides d'infecció en sang i, a més, amb una PCR o test d'antígens que es realitzarà de manera voluntària, segons indica la Comunitat de Madrid en una nota de premsa.

L'objectiu és solapar tots els resultats i poder definir, si fos possible, un model predictiu que permeti identificar «quina serà l'evolució dels positius» a l'entorn d'alguna persona que generi el resultat positiu «a temps zero».

El programa ha estat presentat en una trobada al qual han assistit el vicepresident madrileny, Ignacio Aguado, i el conseller de Ciència, Universitats i Innovació, Eduardo Sicília, els qui han posat el valor el paper de la ciència i la investigació.

tracking