Diari Més

Des de la Moncloa asseguren estar preparats per prendre mesures després de les peticions d'alarma

Astúries, País Basc, Extremadura, La Rioja, i ara Catalunya han sol·licitat la declaració de l'estat d'alarma per restringir la mobilitat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres.

president del govern espanyol, Pedro SánchezACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de l'Estat assegura estar «preparat» per adoptar «totes les mesures necessàries» per frenar l'increment de contagis per coronavirus després que quatre comunitats autònomes (Astúries, País Basc, Extremadura, La Rioja, i ara Catalunya) hagin sol·licitat la declaració de l'estat d'alarma per restringir la mobilitat.

Sánchez ha comparegut al Palau de la Moncloa aquest divendres per a anunciar la predisposició a actuar en coordinació amb les comunitats i després de la seva intervenció, s'han succeït les peticions perquè el Govern actuï i aprovi de nou l'estat d'alarma.

«Cada qüestió requereix el seu moment», han informat fonts de l'Executiu, que recorden que Sánchez ha convidat als territoris a demanar l'estat d'alarma.

Un dels missatges del cap de l'Executiu ha estat que està preparat per a aprovar «totes les mesures necessàries».

D'acord amb els graus d'emergència fixats pel Ministeri de Sanitat al costat de les comunitats autònomes, Sánchez ha assegurat que, quan un territori aconsegueixi el nivell màxim -el 4- caldrà adoptar accions excepcionals, que «podran requerir l'activació de l'estat d'alerta» d'acord amb el que estableix la Constitució.

Sánchez es reunirà dilluns que ve amb els mandataris autonòmics per via telemàtica a la Conferència de Presidents, en la qual participarà la presidenta de la Comissió Europea,UrsulavonderLeyen.

tracking