Diari Més

Judicial

Condemnen a 25 anys de presó a l'home que va cremar a la seva exparella en un cotxe

La va ruixar amb gasolina

Imatge del judici.

Condemnen a 25 anys de presó a l'home que va cremar a la seva exparella en un cotxeEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de Santa Cruz de Tenerife ha condemnat a25anys de presó a Juan Carlos A.B., qui va ser declarat culpable per un Jurat de l'assassinat de la seva exparella, a la qual va ruixar amb gasolina i va calar foc dins del seu cotxe el 16 de gener de 2019 a LaLaguna(Tenerife).

El tribunal va determinar que la víctima, Marisol, no va morir a conseqüència d'un suposat accident de trànsit que va fer que el cotxe s'incendiés, com sostenia la defensa, sinó que va ser el processat qui la va matar amb traïdoria i acarnissament i va cometre a més un delicte de danys (la destrucció del vehicle) i un altre de maltractament animal (va morir també la mascota de la dona).

En la condemna concorren les circumstàncies agreujant de parentiu i raó de gènere, segons la sentència que ha estat facilitada aquest dijous pel gabinet de premsa del Tribunal Superior de Justícia de Canàries, que afegeix que es tracta d'un delicte en concurs ideal amb els de danys mitjançant incendi i maltracto animal.

Les acusacions havien demanat a l'Audiència de Santa Cruz de Tenerife una condemna de28anys de presó:25anys per assassinat, dos anys pels danys i un any addicional per la mort del gos. L'acusat haurà d'estar en llibertat vigilada per un temps de deu anys, una vegada compleixi la condemna.

Juan Carlos A.B. haurà d'indemnitzar amb 120.000 euros a la mare de la víctima i amb 60.000 euros a cadascun dels seus dos germans, i pagar una indemnització de 6.500 euros pels danys causats al vehicle als seus hereus, si es prova que la titularitat era de la morta, o, si no és així, a favor del germà que s'ha atribuït la seva propietat, la qual cosa haurà de determinar-se en l'execució de la sentència.

tracking