Diari Més

Economia

CaixaBank i Bankia es reuneixen demà a València als seus consells per avançar en la seva fusió

Es posa en marxa l'inici d'una nova fase de consolidació del sector financer i es crea també el major grup bancari d'Espanya

Imatge d'arxiu de les oficines de Caixabank

Caixabank guanya 1.266 MEUR fins al setembreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els consells d'administració de CaixaBank i Bankia es reuneixen demà divendres a València, on estan les seus d'ambdues, per avançar en la seva fusió per absorció i aprovar la convocatòria de les juntes d'accionistes que donaran llum verda a l'operació.

Des que s'aprovi la convocatòria de les juntes, han explicat a Efe fonts del mercat, els dos bancs tenen un mes de termini per a celebrar-les, la qual cosa podria ocórrer, com aviat, en l'última setmana de novembre.

I això té lloc després que la consultora BDO hagi emès el seu informe sobre l'operació, que li va encarregar el mes passat el Registre Mercantil de València com a entitat independent i que es requeria com a pas previ a la reunió dels consells.

D'aquesta manera es posa en marxa l'inici d'una nova fase de consolidació del sector financer i es crea també el major grup bancari d'Espanya, amb uns actius de gairebé 650.000 milions d'euros, una xarxa de 6.700 oficines (4.500 de CaixaBank i 2.300 de Bankia) i 51.500 empleats (35.700 de CaixaBank i uns 16.000 de Bankia.

En els pròxims dies, expliquen les mateixes fonts, és previsible que es vagin coneixent més detalls de l'operació, com l'ordre del dia de les juntes, o la quantia de l'ampliació de capital que haurà de fer l'entitat catalana per a canviar les seves accions per les de la madrilenya.

La nova reunió dels consells té lloc poc més d'un mes després que el passat 18 de setembre es donessin cita a València per aprovar el projecte de fusió, que estableix una equació de bescanvi de 0,6845 accions ordinàries noves de CaixaBank per cada acció de Bankia.

Aquest preu inclou una prima del 20% sobre l'equació de bescanvi a tancament del 3 de setembre, que s'eleva al 28% enfront de la mitjana dels tres mesos previs.

La fusió valora Bankia en 4.300 milions d'euros, la qual cosa significaria deixar la participació en mans de l'Estat entorn de 2.700 milions, una xifra que s'allunya molt dels més de 22.000 milions injectats el 2012 a través del FROB.

tracking