Diari Més

Espanya acabarà la setmana a més de 7 milions de persones confinades

A partir de mitjanit, Navarra es converteix en la primera comunitat autònoma que restringeix la lliure entrada i sortida del seu territori

Dos professionals sanitaris d'Osca conversant.

Aragó decreta que la comarca del Baix Aragó-Casp reculi també a fase 2Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé 7,3 milions d'espanyols quedaran confinats aquesta setmana, després de l'anunci aquest dimecres que s'aplicaran també confinaments perimetrals a La Rioja, les capitals aragoneses (Saragossa, Osca i Terol) i Ponferrada (Lleó).

A partir de mitjanit, Navarra es converteix en la primera comunitat autònoma que restringeix la lliure entrada i sortida del seu territori a fi de frenar l'expansió de la covid, la qual cosa afectarà 647.500 persones, tal com va anunciar el dilluns la seva presidenta, María Civite.

Fins ara, els confinaments perimetrals es decretaven per municipis o per àrees de salut, i de fet en aquesta comunitat fins ara només hi havia restriccions en Carcastillo (d'uns 2.500 habitants) i Cadreita (d'uns 2.000).

Aragó ha decretat el tancament perimetral de Saragossa, Osca i Terol a partir d'aquesta mitjanit, la qual cosa afecta uns 800.000 aragonesos; a més ha obert la possibilitat de decretar confinaments perimetrals en funció de determinats indicadors

A La Rioja el confinament perimetral de tota la comunitat s'aplicarà des de divendres que ve, excepte els desplaçaments per a acudir al centre laboral, per qüestions acadèmiques, sanitàries o atendre persones dependents, i fins al 7 de novembre, una mesura que afecta a més de 300.000 habitants.

També des del divendres, els 65.000 veïns de Ponferrada, la capital de la comarca lleonesa del Bierzo, estaran confinats, per la qual cosa les mesures afectaran a les tres principals ciutats lleoneses, ja que ho estan Lleó i Sant Andrés de Rabanedo, el 47,6% dels habitants de la província.

En total, a Castella i Lleó, s'eleven a més de 683.000 els ciutadans confinats, el 28,45 per cent dels seus habitants; ho estan les capitals de Salamanca, Palència i Burgos, i els municipis burgalesos de Miranda de Ebro i Aranda de Duero.

A Extremadura, per a frenar els contagis de coronavirus es manté el tancament perimetral de quinze municipis: Almendralejo, Villanueva del Fresno, Madrigal de la Vera, Talaveruela de la Vera, Valverde de la Vera, Villanueva de la Vera, Jarandilla de la Vera, Hoyos, Cilleros, Perales del Puerto, La Roca de la Sierra, Usagre, Cabezuela del Valle, Jerte i Tornavacas..

A Andalusia, segueix confinada només Écija (Sevilla), amb 39.873 veïns, fins a les vuit del matí del dia 25 d'octubre; van abandonar aquesta mesura Linares (Jaén) -57.414- i Almodóvar del Río (Còrdova) -7.937-.

De la comunitat murciana, han sortit de les restriccions de mobilitat Jumella i Lorca, amb el que ja només queden confinades les 47.000 persones en total repartides a Totana, Fortuna i Abanilla.

A Galícia, el confinament perimetral afectarà des d'aquest dijous a 151.327 veïns, la majoria a Orense capital (105.233), ja que incorporen aquesta mesura Verín, Oimbra i Vilardevós; ja estava en Barbadás, O Carballiño, O Irixo, Boborás i a la ciutat d'Orense.

En la comunitat de Madrid, a l'espera del que es decideixi per a aquest cap de setmana, estan confinades en aquesta regió uns 4,7 milions de persones, d'elles 4,5 sota el decret de l'estat d'alarma, que afecta la capital, Alcobendas, Alcorcón, Fuenlabrada, Getafe, Leganés, Torrejón de Ardoz, Móstoles i Parla.

tracking