Diari Més

Espanya anuncia la compra de 31 milions de dosis de la vacuna d'Oxford

Aquestes arribaran entre els pròxims mesos de desembre i juliol i el preu total de cada dosi seria de 2,90 euros  

Las dosis llegarán en diciembre si el fármaco de Astrazeneca supera todos los filtros de seguridad.

Espanya anuncia la compra de 31 milions de dosis de la vacuna d'OxfordEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha autoritzat la compra anticipada de vacunes, la qual cosa facilitarà que el país rebi 31,5 milions de dosis, de les quals 3,1 milions arribaran al desembre si el fàrmac d'Astrazeneca supera tots els filtres de seguretat.

Ho ha anunciat aquest dimarts el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on ha indicat que aquests 31,5 milions de vacunes, que seran de doble dosi, arribaran entre els pròxims mesos de desembre i juliol,serviran per immunitzar uns 15 milions de ciutadans.

D'aquesta manera, Sanitat concretarà per Espanya els termes de l'acord formal de compra, subscrit el passat 27 agost, entre la Comissió Europea, en representació dels Estats membres, i l'empresa farmacèutica.

L'acord establia l'adquisició per a Europa de 300 milions de dosis amb un cost total de 870 milions d'euros, amb un pagament avançat per la Comissió Europea de 336 milions.

Espanya, en concret, adquirirà 31.555.469 dosi de vacunes, de les quals, si no hi ha retards, es rebran 3.155.547 el mes vinent de desembre, ha assegurat el ministre.

El preu total de cada dosi seria de 2,90 euros, dels quals 1,12 seran pagats per la Comissió Europea i 1,78 a càrrec dels Estats membres, un import aquest últim que pot incrementar-se un 20%, ha dit Illa.

En el cas que la vacuna d'Astrazeneca no superi els assajos clínics -en aquests moments està ja en la fase III dels assajos-, la quantitat que correspon als Estats membres no serà abonada.

El Ministeri de Sanitat concreta en un comunicat que, en requerir la vacuna dues dosis per immunització, el nombre d'immunitzacions serà la meitat de les dosis, i el cost total per immunització, de 5,80 euros, dels quals 3,56 euros li correspondran a cada país.

El preu màxim estimat per a Espanya és de 76 milions d'euros, que s'abonaran en el moment del lliurament de les dosis corresponents, explica el departament que dirigeix Illa.

Sanitat recorda que la signatura dels acords avançats de compra té com a objectiu que la Unió Europea adopti les mesures necessàries per garantir «una vacuna segura i eficaç» als Estats. També que la negociació amb les empreses farmacèutiques es faci «en les millors condicions possibles».

El Ministeri especifica que per al càlcul de les dosis assignades a cadascun dels països s'ha tingut en compte criteris de població.

tracking