Diari Més

El Govern farà assequibles les mascaretes, amb una reducció de l'IVA o amb la revisió dels preus

Es vol assegurar que hi haurà mascaretes per a tothom a un preu assequible

L'ús de mascaretes és molt diferent en espais tancats que en oberts.

mascaretesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Govern i ministra d'Hisenda,MaríaJesúsMontero, ha assegurat que l'Executiu està treballant per establir un preu assequible de les mascaretes a tots els ciutadans, i que ho farà via IVA o amb una revisió dels preus.

D'aquesta manera s'ha pronunciatMonteroen ser preguntada en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres sobre la decisió d'alguns països membres de baixar l'IVA de les mascaretes, tot i que una directiva de la Comissió Europea (CE) ho prohibeix.

Monteroha remarcat que la directiva «és diàfana i clara» respecte a la impossibilitat d'abaixar el seu preu i per això els estats membres que l'han complert estan reclamant a la Comissió quin és el plantejament que farà sobre aquest tema, és a dir si sancionarà la postura dels altres països o permetrà a tots els Estats abaixar el preu.

«La nostra intenció és que anem tots en la mateixa línia i si hi ha països que han baixat la mascareta i la CE no exigirà el compliment de la directiva el més assenyat és que es faci un parèntesi en la seva aplicació i que tots ens puguem beneficiar de la baixada de l'IVA», ha replicat la ministra.

Per això, els ministeris espanyols implicats en fixar el preu de referència d'aquests productes estan treballant per a una revisió amb per tal d'assegurar que hi haurà mascaretes per a tothom a un preu assequible.

tracking