Diari Més

Burgos confinat des de mitjanit i altres 14 dies Lleó, Palència i San Andrés

Aquesta mitjanit ha entrat en confinament Aranda de Duero, amb uns 32.000 veïns

Controles en los alrededores de la localidad burgalesa de Aranda de Duero.

Burgos confinat des de mitjanit i altres 14 dies Lleó, Palència i San AndrésEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els 175.000 veïns de la capital burgalesa tindran confinament perimetral des de la pròxima mitjanit i els de les capitals de Palència i Lleó, i la localitat lleonesa de San Andrés de Rabanedo ampliaran en altres 14 dies les dues setmanes que porten confinats.

Així es recull en les ordres que publica aquest dimarts el Butlletí Oficial de Castella i Lleó, que a més inclou l'ampliació en una altra setmana de les mesures més restrictives, encara que sense limitació perimetral de la mobilitat, de la localitat val·lisoletana de Medina del Campo, mesures totes que haurà d'avalar la justícia.

Després de dues setmanes confinats, Palència, Lleó i Sant Andrés, que sumen més de 232.000 habitants, no han aconseguit baixar dels 500 casos per 100.000 habitants, ni del 10 per cent de positius en 15 dies o una ocupació de les ucis de malalts covid del 35 per cent i compliran altres dues setmanes de restricció de la mobilitat perimetral.

I Medina del Campo, amb més de 20.000 veïns, que ja va estar confinada dues setmanes i que porta una altra amb mesures restrictives, haurà d'estar altres set dies amb aquests menors aforaments en lo social, cultura i restauració.

Aquesta mitjanit ha entrat en confinament Aranda de Duero (Burgos), amb uns 32.000 veïns.

El degoteig de confinaments a Castella i Lleó suposa que un de cada quatre ciutadans de la Comunitat, entorn de 618.000, estan confinats perimetralment i amb mesures restrictives en aforaments socials i culturals.

Amb Burgos són quatre de les nou capitals de Castella i Lleó les que estaran amb confinaments perimetrals, que des del dissabte afecten els 144.000 veïns de la capital de Salamanca, mentre que Palència (78.000 habitants) i Lleó (124.000), que portaven amb la mobilitat restringida des del 7 d'octubre i que hauran de complir altres dues setmanes des d'aquesta mitjanit.

També tenen confinament Miranda de Ebro (35.000), a Burgos, des de l'11 d'octubre, San Andrés de Rabanedo (30.000), des del 7 d'octubre, i altres dues setmanes des de la pròxima mitjanit, i San Pedro Latarce, un petit poble de Valladolid d'uns 500 veïns, des del 13 d'octubre.

I la localitat de Pedrajas de San Esteban, de 3.300 veïns, afronta la seva cinquena setmana confinada, després d'acordar divendres passat la Conselleria de Sanitat aquesta ampliació, mentre que va sortir del confinament Íscar, de 6.300 veïns, que haurà d'estar no obstant això altres set dies amb mesures restrictives.

Des de dissabte passat, regeix per als 2.400.000 veïns de Castella i Lleó la prohibició de consumir en barra, de fumar a les terrasses o de fer-ho al carrer si no s'asseguren els dos metres de distància, i en les reunions familiars i socials el límit està en sis persones.

tracking