Diari Més

Rússia preveu subministrar la seva vacuna Sputnik V a Amèrica Llatina aquest desembre

El fàrmac es produirà a l'Índia, el Brasil, Corea del Sud i la Xina

Imatge d'arxiu d'una vacuna.

La Xina afirma que de cara a setembre podria tenir una vacuna «d'emergència»Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rússia té previst començar a subministrar a Amèrica Llatina al desembre la vacuna anticovid Sputnik V, desenvolupada pel centre de recerques epidemiològiques i microbiologiaGamaleya, ha anunciat avui el director del Fons d'Inversions Directes de Rússia (FIDR),KirilDmítriev.

«Considerem que ja al desembre podrem començar els subministraments a Amèrica Llatina. Al desembre produirem desenes de milions de dosis, part de les vacunes les produirem al novembre, i els subministraments es tornaran molt actius al gener», ha assegurat en una conferència telemàtica dedicada al fàrmac.

El funcionari rus, qui va comentar a mitjan setembre a Efe que Rússia vol vacunar «a tot el continent llatinoamericà» contra la covid-19, ha assenyalat que «Amèrica Llatina és un soci importantíssim, es tracta de països amb els quals ens entenem bé».

«Produirem la vacuna al Brasil, amb la companyiaUniaoQuimica. El mercat brasiler és d'importància crítica per a nosaltres, farem allí proves clíniques. Pròximament anunciarem acords amb l'Argentina i el Perú, a més dels ja existents amb Mèxic, el Brasil i altres», ha dit.

Encara que ha garantit que Rússia podrà subministrar grans quantitats al desembre gràcies al fet que el fàrmac es produirà a l'Índia, el Brasil, Corea del Sud i la Xina, molt dependrà de l'aprovació dels reguladors locals.

«Treballarem amb els reguladors per a obtenir ràpidament els permisos, per això és important que els reguladors utilitzin les dades dels estudis clínics realitzats a Rússia, Unió dels Emirats Àrabs i l'Índia», ha afirmat.

Dmítrievha defensat la vacuna Sputnik V, en assenyalar que les 16.000 proves efectuades en el marc de la fase III dels assajos clínics proven «una efectivitat molt alta d'aquesta vacuna».

Veneçuelava ser el primer país d'Amèrica Llatina en rebre un lot de 2.000 dosidelaSputnik V a principis d'octubre, amb la finalitat de participar en l'última fase del desenvolupament del fàrmac rus.

tracking