Diari Més

Successos

Almenys 13 morts i 95 ferits en explosió de cotxe bomba a l'Afganistan

La majoria de les víctimes són cívils, segons fonts oficials

La majoria de les víctimes són cívils, segons fonts oficials

Almenys 13 morts i 95 ferits en explosió de cotxe bomba a l'AfganistanEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys tretze persones han mort i 95 van resultar ferides aquest diumenge per l'explosió d'un cotxe bomba prop d'una caserna central de Policia a la ciutat afganesa deFirozkoh, a la província occidental deGhor. «Avui cap a les 11.00 hora local (6.30 GMT), els terroristes van detonar un vehicle carregat d'explosius prop de l'entrada de la Caserna Provincial de Policia i de la Direcció Provincial de la Dona», va dir el Ministeri de l'Interior afganès en un comunicat.

El portaveu del departament de salut estatal,JumagulYaqoobi, va dir a Efe que de moment han recuperat «tretze cadàvers i 95 ferits» al seu hospital. Yaqoobiva precisar que el nombre de víctimes no és definitiu i podria augmentar en les pròximes hores».

La major part de les víctimes són civils, va dir a Efe el portaveu policial deGhorMaroofRamish, «encara que també hi ha membres de les forces de seguretat entre les baixes». El portaveu del governador provincial,ArifAber, va precisar a Efe que «va ser una forta explosió que va crear el pànic entre els ciutadans», a més de causar danys en edificis pròxims.

«Les nostres forces de seguretat estan ocupades evacuant cadàvers i ferits a l'hospital», va precisarAber. De moment cap grup ha reivindicat l'autoria de l'atemptat. Aquest atac es produeix enmig de les converses de pau iniciades el 12 de setembre a Doha entre els insurgents i el Govern afganès i altres representants de la societat civil, per a tractar de posar fi a gairebé dues dècades de guerra a l'Afganistan.

No obstant això, fins al moment les parts no han aconseguit posar-se d'acord sobre les regles i regulacions de les converses que són necessàries per a entrar en la fase inicial de les negociacions. A més, els talibans van llançar aquesta setmana el primer atac massiu contra una capital provincial a l'Afganistan, set mesos després de la signatura a Doha de l'històric acord amb els Estats Units en el qual els insurgents van prometre reduir la violència i es va pactar la retirada de les tropes estatunidenques en 14 mesos.

tracking