Diari Més

Sanitat

Sanitat retira 38 lots de Pankreoflat per no advertir de reaccions adverses

Es tracta d'un medicament utilitzat per a alleujar digestions pesades

Imatge del medicament, que serveix per a flatulències i digestions pesades.

Sanitat retira 38 lots de Pankreoflat per no advertir de reaccions adverses

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha ordenat la retirada de 38 lots de Pankreoflat, indicat per a l'alleujament de flatulències i digestions pesades, per no advertir en el seu prospecte de possibles reaccions adverses en pacients amb al·lèrgia a la proteïna de la llet.

A més, l'Aemps, organisme dependent del Ministeri de Sanitat, ha retirat del mercat un lot de Trajenta, fàrmac utilitzat per a reduir els nivells de sucre en la sang en pacients amb diabetis tipus 2, en haver-se detectat la solapa superior del cartonatge desenganxada en algunes unitats.

Quant a Pankreoflat 172 mg/80 mg, comprimits recoberts (envàs de 50 comprimits), de laboratoris Faes Farma, S. a., la retirada afecta a lots amb número anterior al 3538 i data de caducitat octubre de 2020.

A conseqüència de l'aparició de reaccions adverses en pacients amb historial d'al·lèrgia a la proteïna de la llet, s'actualitzaran prospecte i fitxa tècnica per a incloure els advertiments corresponents per a aquesta mena de pacients.

Per això, l'Aemps proposa la retirada de totes les unitats distribuïdes dels lots afectats posats en el mercat que no contenen aquests advertiments en el seu prospecte.

L'altra retirada afecta al lot AA9167A de Trajenta 5 mg comprimits recoberts amb pel·lícula (envàs de 30 comprimits), fabricat per Boehringer Ingelheim International, amb data de caducitat 31/10/2022.

En tots dos casos, les comunitats autònomes faran el seguiment de la retirada.

tracking