Diari Més

Illa assegura que només es pot doblegar la corba amb incidències de menys de 100 casos

El ministre de Sanitat agraeix que autonomies com Catalunya actuïn amb «rapidesa» i «contundència» en contraposició amb Madrid

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la sessió de control al Congrés.

Illa, sobre la inhabilitació de Torra: «Preveiem eleccions, com dicta el sentit comú»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat aquest dijous que no es poden normalitzar les xifres d'incidència acumulada que s'estan registrant i ha advertit que només es podrà doblegar la corba si s'aconsegueixen incidències al voltant o per sota dels 100 casos per 100.000 habitants.

Illa compareix davant el ple del Congrés per informar del Decret pel qual es declara l'estat d'alarma a nou municipis de la Comunitat de Madrid, entre ells la capital, per tractar de frenar l'expansió del coronavirus, una mesura que aquest divendres compleix una setmana.

El ministre ha reconegut que la situació és molt preocupant, molt inestable i molt fràgil i ha advertit que no es pot baixar la guàrdia. «No podem normalitzar les xifres d'incidència que estan molt per sobre de les quals es consideren a Europa com a segures», que «haurien de ser l'excepció», ha dit Illa.

El ministre ha justificat l'estat d'alarma a Madrid perquè el nivell de «contagi alt» no s'estengués fora de la comunitat i ha recordat que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid que rebutjava el confinament es basava en raons de forma i no de fons.

Illa ha agraït que autonomies com Catalunya estiguin prenent «decisions rapides» i s'anticipin per «prevenir majors increments» en l'expansió del coronavirus. Illa ha citat com a exemple les mesures «més restrictives» que va anunciar dimecres la Generalitat, «com el tancament de bars i restaurants amb l'objectiu de reduir el màxim possible la interacció social i evitar mesures encara més estrictes en un futur». Illa també ha posat com a exemple Astúries, en contraposició amb Madrid. «Les CCAA estan actuant amb determinació i contundència i els ho vull agrair», ha dit.

També ha demanat treballar conjuntament amb «coordinació «per lluitar contra el coronavirus en lloc de «perdre el temps amb disputes estèrils», en referència al conflicte obert entre el govern espanyol i l'autonòmic d'Isabel Díaz Ayuso (PP). «La salut pública és l'única cosa que ens importa», ha afirmat el ministre de Sanitat.

«Encara queda un llarg temps de convivència amb el virus», ha avisat, i per això, cal prendre i complir les mesures de control de la pandèmia per «tornar a doblegar la corba»en aquesta segona onada. Illa ha citat les restriccions que s'estan prenent a altres països de la Unió Europea, com França.

tracking