Diari Més

Un estudi assenyala que les nenes s'adapten millor al confinament que els nens

Les seves conclusions poden ajudar a anticipar-se si es repeteix i així proposar solucions

Membres de Vall d'Hebrón han fet el seguiment de pacients pediàtrics amb diagnòstic confirmat de covid-19 durant el confinament.

Nens, mascareta, adult, famíliaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi elaborat per diverses investigadores de la Universitat del País Basc ha conclòs que durant el confinament a causa de la pandèmia de coranavirus les nenes van mostrar una major capacitat d'adaptació que els nens i van tenir «una major expressió emocional positiva».

Un grup de la Facultat d'Educació de Bilbao integrat per sis investigadores ha creat un instrument que permet mesurar el benestar dels nens durant el confinament basat en un estudi que ha estat publicat en la revista Frontiers in Psychology, del qual aquest dilluns ha informat la universitat pública basca.

Les seves conclusions poden ajudar a anticipar-se si es repeteix el confinament i així proposar solucions, assegura Naiara Berasategi, una de les integrants del grup.

En general els nens van mostrar un nivell intermedi de benestar i mentre els dominis relacionats amb la rutina van obtenir els resultats més alts, les activitats físiques, creatives i lúdiques van resultar ser les més perjudicades per la situació de reclusió.

El domini emocional, les qüestions acadèmiques i les addiccions, com menjar llaminadures o jugar amb videoconsoles o tauletes, es van mantenir en nivells intermedis.

La investigació ha demostrat que existeixen diferències de gènere respecte al benestar mantingut durant el confinament a les cases ja que les nenes van tenir una major capacitat d'adaptació.

Les noies van experimentar una major pràctica d'activitats físiques i van participar més en activitats creatives i lúdiques, assegura una altra de les investigadores, Nahia Idoaiaga.

L'estudi també ha detectat que els menors en general s'han adaptat millor a aquesta situació que les persones majors que han participat en l'enquesta.

La investigació es va dur a terme entre els passats mesos de març i abril entre 1.046 nens i nenes del País Basc i les enquestes van ser respostes pels seus pares.

tracking