Diari Més

El virus de la covid-19 pot sobreviure 28 dies en mòbils, bitllets i targetes de crèdit

Segons un estudi pot romandre en aquestes superfícies a temperatura ambient d'uns 20 graus  

Pla detall d'unes de les mostres per a PCR.

PCR, coronavirus, cribratge, covid, sanitàriaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coronavirus que causa la covid-19 pot sobreviure almenys 28 dies en superfícies com elplàstic o l'acer a una temperatura de 20 grausCelsius, segons un estudi de l'Organización para la Investigación Industial y Científica de la Mancomunidad de Australia (CSIRO).Segons les dades de l'estudi, les temperatures altes redueixen la possibilitat de contagis de covid-19.

«A 20 graus Celsius, que és la temperatura ambient, trobem que el virus era extremadament fort i sobreviu durant 28 dies en superfícies llises com els vidres que es troben als telèfons mòbils i les targetes de plàstic», assegura Debbie Eagles, subdirectora delCSIRO.

A partir de 30 graus Celsius la seva superviviencia és de 21 dies enels bitllets de paper i de set en diners plàstics o acer inoxidable. Si la temperatura és de 40 graus, el virus pot mantenir-se durant 48 hores en plàsticsun dia en el vidre, l'acer i els bitllets de paper i plàstic i menys de 16 hores en les peces de cotó, d'acord amb aquesta recerca publicada a la revista científica Virology Journal.

D'altra banda, Trevor Drew, director del CSIRO, va explicar que el temps que sobreviu el virus fora del seu portador depèn de la mena de virus, la quantitat en què es presenta, la superfície, les condicions ambientals o la manera d'expulsar-ho del cos.

«Les proteïnes i els greixos dels fluids humans també augmenten significativament el temps de supervivència del virus», va precisar Drew.

Els científicsesperen que el seu descobriment contribueixi a desenvolupar estratègies de mitigació de riscos en les zones d'alt contacte, així com en la comprensió de l'aparent contagi persistent en ambients freds amb altes contaminacions de proteïnes o lípids com en els escorxadors.

tracking