Diari Més

L'exèrcit espanyol desinfecta les instal·lacions de Mercabarna

Les tasques han començat a primera hora de la tarda i s'allargaran fins aquest diumenge

L'exèrcit espanyol desinfecta les instal·lacions de Mercabarna

L'exèrcit espanyol desinfecta les instal·lacions de Mercabarna

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unitat Militar d'Emergències (UME) de l'exèrcit espanyol es troba des d'aquest dissabte al migdia a Mercabarna per desinfectar les instal·lacions com a mesura per evitar contagis de coronavirus, segons han informat fonts del Ministeri de Defensa. Concretament, es tracta del IV Batalló de Saragossa, que ha arribat a Mercabarna al voltant de les dues del migdia. Les tasques han començat a les quatre de la tarda i està previst que s'allarguin tot el diumenge al matí per l'extensa superfície de les instal·lacions. Per la seva banda, Mercabarna també ha confirmat la presència de l'UME i li ha agraït la feina mitjançant una piulada.
Segons fonts de Defensa, es tracta d'una desinfecció preventiva amb l'objectiu de «garantir la seguretat dels productes de mercat en llocs tant importants com Mercabarna i Mercamadrid», ja que els considera «enclavaments estratègics d'aliments» per a Barcelona i Madrid i «de gran importància per a bona part del país».

En un tuit, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, també ha agraït a l'exèrcit «estar sempre al servei de la ciutadania i donar resposta a les situacions de major necessitat». «La vostra tasca és de gran importància per garantir la seguretat i protegir-nos davant les conseqüències de la pandèmia», ha afegit en una piulada al Twitter.

El passat mes de març, pocs dies després de la declaració de l'estat d'alarma l'exèrcit també va dur tasques de desinfecció en infraestructures crítiques, com l'Aeroport de Barcelona i l'Àrea PIF (Punt d'Inspecció en Frontera) del Port de Barcelona.

tracking