Diari Més

El cribratge massiu a Cervera tanca amb 534 proves PCR

La setmana vinent es faran 800 tests a escolars i professors de totes les escoles de la capital de la Segarra

Pla mitjà on es pot veure dos veïns de Cervera accedint al punt de registre per fer-se la prova PCR en el marc del cribratge massiu que es fa a la ciutat per l'augment de casos de covid-19,

El cribratge massiu a Cervera tanca amb 534 proves PCRACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cribratge massiu iniciat divendres a Cervera ha tancat aquest dissabte al migdia amb un total de 534 proves PCR fetes de les 550 que havia previst el Departament de Salut. L'alcalde de la capital de la Segarra, Joan Santacana, s'ha mostrat «satisfet» amb el nombre de testos fets durant els dos dies i ha indicat que serviran per tenir «una mostra» de les persones relacionades amb l'escola i dels joves menors de 30 anys que en els darrers dies hagin tingut trobades familiars i altres celebracions. Així mateix, la setmana vinent es farà un cribratge a un total de 800 escolars i professors de totes les escoles de la ciutat. En els darrers dies, Cervera ha passat de tenir entre 20 i 25 casos de coronavirus a una setantena de comptabilitzats.
Santacana ha destacat que les proves s'han fet, sobretot, a famílies amb fills en edat escolar i a joves menors de 30, població a la que s'adreçava preferentment la convocatòria. D'aquesta manera, l'alcalde ha explicat que els resultats de les proves serviran per fer un rastreig i aïllar els possibles positius asimptomàtics que hi puguin haver entre aquesta població. De la mateixa manera, la setmana vinent Salut té previst fer un cribratge a un total de 800 alumnes i professors de tots els centres educatius que hi ha la ciutat. En aquests moments, a Cervera hi ha 6 classes escolars aïllades.

Cervera va passar de tenir 33 casos positius la setmana passada a 62 aquest dilluns, i en aquests moments la xifra ja està al voltant de la setantena. De fet, des de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) Cervera Guissona han indicat que el nombre de positius i actius s'ha multiplicat per 2,5 en els darrers dies.

tracking