Diari Més

L'OCU constata que Radar Covid és segura i que no registra dades personals

L'organisme ha animat als espanyols a descarregar-se l'aplicació, ja que dues de cada tres encara no ho han fet

Un usuari descarrega l'aplicació mòbil Radar covid.

L'OCU constata que Radar Covid és segura i que no registra dades personalsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha comprovat a través d'un estudi que l'app Radar Covid és segura, no registra dades personals i els codis de confirmació d'un positiu en la PCR són anònims i no poden ser rastrejats.

Les comunicacions connecten únicament amb un servidor del Govern i no poden ser localitzades, ha assenyalat aquest dimecres en una nota, on ha animat als espanyols a descarregar-se l'aplicació, ja que dues de cada tres encara no ho han fet.

També ha instat que les comunitats autònomes que encara no l'han integrat completament (entre elles Madrid i Catalunya) als seus sistemes de salut «ho facin d'una vegada per sempre» ja que la utilitat d'aquesta app depèn d'això.

Els únics permisos d'aquesta aplicació, ha recordat, són «els estrictament necessaris per a un correcte funcionament», com és l'ús de bluetooth per connectar-se a altres telèfons pròxims o l'accés a internet per comunicar-se amb el servidor.

Quant a les comunicacions, resulten igualment segures: connecten només amb un servidor del Govern, no inclouen localitzadors ni de l'usuari ni del terminal (tampoc usa GPS) i es transmeten usant protocols i certificats segurs. Les dades generades per l'aplicació es guarden correctament encriptats en el telèfon.

OCU espera que aquestes conclusions «ajudin a dissipar els dubtes sobre la privacitat i seguretat» que existeixen sobre aquesta aplicació.

MÉS INFORMACIÓ

Com funciona l'app Radar Covid per al rastreig de contagis?

tracking