Diari Més

Arriba als cinemes 'Cartas mojadas', el documental sobre Open Arms i el drama migratori al Mediterrani

El film de terror 'The Vigil' que va clausurar Sitges 2019 s'estrena divendres a la gran pantalla

Un fotograma de la pel·lícula de Paula Palacios 'Cartas mojadas' sobre una missió d'Open Arms.

Arriba als cinemes 'Cartas mojadas', el documental sobre Open Arms i el drama migratori al MediterraniACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tasca de l’ONG Open Arms centra la pel·lícula documental ‘Cartas mojadas’, de Paula Palacios i amb producció associada d’Isabel Coixet, que segueix una missió de rescat d'un grup de migrants al Mediterrani i en narra l’abans, el durant i el després. El film s'estrena aquest divendres als cinemes, com ho fan també diversos documentals entre els quals 'Arzak since 1897', 'Libreros de Nueva York' i 'Sanmao: La novia del desierto'. En l'apartat de ficció, arriba als cinemes el film de terror 'The Vigil', que va clausurar la darrera edició del Festival de Sitges, així com 'Verano del 85', de François Ozon i 'El rey del barrio', de Judd Apatow.

'The Vigil'

'The Vigil' arriba als cinemes de l'Estat gairebé un any després d'haver protagonitzat la clausura del Festival de Sitges 2019. Al film, el jove jueu Yakov assisteix a un grup de suport de Brooklyn per integrar-se en un món fora de la seva comunitat. Però la seva precarietat l'empeny a treballar com a vetllador nocturn d'un mort de la seva comunitat jueva. Un ens malvat posseeix el cos d'aquest excompany seu difunt, un dimoni que ara s'apodera d'ell i busca una nova víctima.

'Verano del 85'

'Verano del 85' és el dinovè film del director francès François Ozon i una adaptació lliure de la novel·la d'Aidan Chambers 'Dance on My Grave'. Una història d'amor i de somnis adolescents protagonitzada per Alexis, un jove de 16 anys que és rescatat d'un accident al mar per un altre jove, David, que es convertirà en un amic inseparable amb qui viuran intensament durant un estiu a Normandia.

'El rey del barrio'

Dirigida per Judd Apatow, 'El rey del barrio' s'apropa a la vida del comediant i actor nord-americà Peter Davidson, conegut per formar part de l'elenc del show televisiu 'Saturday Night Live'. El mateix actor protagonitza el film semi autobiogràfic, que recrea la seva pròpia història de joventut. Scott (Davidson) és un jove de 20 anys amb problemes psicològics des de la mort del seu pare bomber en un accident, que intenta trobar un rumb a la seva vida després de veure frustrada la seva idea de dedicar-se professionalment al tatuatge.

'Mi niña'

Héloïse (Sandrine Kiberlain) és una mare de tres fills que travessa una crisi quan la petita decideix que vol anar a estudiar al Canadà en complir els 18 anys. El film és de l'actriu, guionista i directora francesa Lisa Azuelos.

'Nación cautiva'

'Nación cautiva' és una cinta de ciència ficció ambientada en un planeta Terra ocupat per una força alienígena. La humanitat s'ha dividit en dos bàndols, els defensors dels invasors i la resistència a aquest nou ordre. En aquest context, Gabriel rep la proposta de Mulligan (John Goodman) perquè s'uneixi a ell i al bàndol rebel i, de passada, venjar la mot del seu pare a mans dels alienígenes.

'Como perros y gatos: La patrulla unida'

'Como perros y gatos: La patrulla unida' és una pel·lícula adreçada al públic infantil, protagonitzada per una colla d'animals. Un gat i un gos són dos agents secrets que miren de salvar el món sense que els humans ho descobreixin. L'equilibri es trenca quan un lloro malvat troba la manera de manipular les freqüències sense filsque només poden escoltar gats i gossos.

'El arco mágico'

En aquesta pel·lícula d'animació en Delphy és un dofí tímid que descobreix que l'Arc Màgic pot transformar qualsevol peix en allò que vulgui. Però un dia els Morays fan un mal ús de l'arc i es fan gegants. Aleshores es proposen d'apoderar-se de la pacífica Fish Town.

'Arzak since 1897'

'Arzak since 1897' és un documental d'Asier Altuna que s'acaba d'estrenar a la secció Culinary Zinema del Festival de Sant Sebastià, al costat de la catalana 'Camí Lliure' (sobre Raül Balam i Carme Ruscalleda). La pel·lícula ressegueix la història familiar dels Arzak, des dels seus inicis en el món de la cuina i fins a esdevenir un dels grans xefs de la història de la cuina basca i internacional.

'Libreros de Nueva York'

'Libreros de Nueva York', que es va estrenar fora de concurs al darrer Bcn Film Fest, és una carta d'amor a la cultura del llibre, amb entrevistes a alguns dels col·leccionistes, subhastadors i escriptors més importants de la ciutat nord-americana. La pel·lícula també examina l'impacte de la tecnologia en el comerç i el valor dels llibres com a objectes físics, i la caiguda de les llibreries de tota la vida.

tracking