Diari Més

Saragossa i Osca retrocedeixen a fase 2 des del dijous com a mesura preventiva

La incidència a la capital és d'entre 200 i 300 casos per 100.000 habitants, però s'actua davant la proximitat de les festes del Pilar

Imatge de Saragossa.

SaragossaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Direcció General de Salut Pública del Govern d'Aragó emetrà una ordre per a incorporar durant una setmana a Saragossa a la fase 2 des de dijous que ve, 8 d'octubre, com a mesura preventiva davant la possible celebració de reunions socials en els dies festius que envolten al 12 d'octubre, Dia del Pilar.

Segons ha avançat el Govern d'Aragó, aquesta decisió s'emmarca en el principi de prudència, atès que les dades epidemiològiques de la capital aragonesa reflecteixen una incidència d'entre 200 i 300 casos per 100.000 habitants estable en les últimes setmanes.

Amb aquesta ordre, que es publicarà els pròxims dies al Boletín Oficial de Aragón (BOA), pretén tant preservar el sistema sanitari com prevenir un futur confinament de la ciutat en setmanes posteriors.

D'aquesta manera, Zaragoza passarà a fase 2, amb l'excepció que es permetrà mantenir el 75% als espectacles i activitats culturals que comptin amb butaques preasignadas.

Així mateix, i davant el descens dels casos, demà s'emetrà una ordre perretirar el confinament perimetral d'Ejea de los Caballeros (Saragossa), que es mantindrà en fase 2.

Confinament d'Osca

Per part seva, i davant l'increment dels positius notificats en les últimes setmanes, la ciutat d'Osca passarà també a fase 2, sense confinament perimetral, durant una setmana, en aconseguir una taxa de 700 casos per 100.000 habitants.

Així mateix, es decretarà també, mitjançant una ordre que es publicarà demà al BOA, el confinament perimetral de la localitat saragossana de La Almunia de Doña Godina i elseupasa fase 2, atès que el municipi ha aconseguit taxes de 1.000 casos per 100.000 habitants i el propòsit és frenar la seva tendència ascendent en ser pol d'atracció del seu entorn.

tracking