Diari Més

L'Agència Europea del Medicament comença a estudiar els resultats dels assajos de la vacuna d'Oxford

L'EMA revisarà les primeres dades mentre continuen els assajos en humans

Investigadors que estudien una vacuna en un laboratori dirigit per l'empresa biotecnològica sud-africana TASK a Ciutat del Cap, Sud-àfrica.

Interrompen els assajos de la vacuna d'Oxford per la «malaltia inexplicable» d'un dels participantsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Europea del Medicament ha començat a estudiar els resultats dels primers assajos de laboratori de la vacuna d'Oxford i AstraZeneca contra la covid-19. Això significa que l'EMA analitzarà les proves fetes en laboratori mentre continuen els assajos clínics de la vacuna. Normalment, aquesta agència inicia la revisió de totes les proves un cop s'han acabat els assajos en humans i es demana l'autorització, però per accelerar aquest procés ja es comencen a mirar els estudis als laboratoris. «No es pot arribar a cap conclusió sobre la seguretat i eficàcia de la vacuna fins que no es presentin totes les evidències», ha recordat l'EMA en un comunicat.

L'EMA ha decidit que ja pot començar aquesta «revisió continua» de la vacuna d'Oxford perquè «els resultats preliminars» dels assajos «suggereixen que la vacuna genera una producció d'anticossos i cèl·lules del sistema immunitari que ataquen el virus».

L'agència espera que els resultats dels assajos clínics a gran escala comencin a estar disponibles «en les pròximes setmanes i mesos». «Aquests resultats donaran informació sobre com és d'efectiva la vacuna per protegir la gent de la covid-19 i s'avaluaran en una fase posterior», afirma l'EMA.

Un cop l'EMA tingui suficients evidències de tots els assajos, Oxford i AstraZeneca podran demanar formalment l'autorització per comercialitzar la vacuna. Llavors, l'EMA acabarà la revisió de tots els resultats i decidirà si permet el seu ús.

tracking