Diari Més

Judicial

El jutjat de vigilància penitenciària de l'Audiència Nacional concedeix el tercer grau a Rodrigo Rato

L'expresident de Bankia ha estat dos anys a presó pel cas de les targetes 'black'

Rodrigo Rato fa sonar una campana durant el debut en borsa de Bankia, a Madrid.

Condemnen a Rato a 4 anys i 6 mesos de presó pel cas de les 'targetes black'ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat de vigilància penitenciària de l'Audiència Nacional ha concedit el tercer grau a l'expresident de Bankia i del govern espanyol Rodrigo Rato. Ho fa després que la pròpia Audiència l'absolgués –a ell i a 33 directius més- pel cas Bankia. Rato, que compleix condemna de 4 anys i 6 mesos de presó pel cas de les targetes 'black', i va ingressar a la presó de Soto del Real ara fa dos anys, l'octubre del 2018.

Rato podrà abandonar el centre penitenciari amb control telemàtic, d'acord a l'article 86.4 del Reglament Penitenciari. A la seva interlocutòria, el jutge de l'Audiència Nacional José Luis Castro justifica la decisió pel fet que la Junta de tractament de la presó ha proposat que passi a règim de semillibertat.

Segons el jutge, en el cas de Rato es donen les circumstàncies i variables «que el fan mereixedor del tercer grau». Argumenta que Rato ja té 71 anys i malalties coronàries. A més recorda que Rato ha gaudit de permisos de sortida sense cap incidència negativa i «ha assumit la responsabilitat pecuniària derivada de la seva condemna pel cas de les targetes 'black'».

tracking