Diari Més

El BOE publica l'ordre de Sanitat que obliga a confinar Madrid i nou municipis més

El text afirma que és d'«obligat compliment» per a totes les comunitats «amb independència del sentit del seu vot»

Membres de la Unitat Militar d'Emergències (UME) realitzen tasques de desinfecció al Centre Cultural Lope de Vega a Madrid.

El BOE publica l'ordre de Sanitat que obliga a confinar Madrid i nou municipis mésEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Butlletí Oficial de l'Estat ha publicat aquest dijous l'ordre del Ministeri de Sanitat que obliga a confinar Madrid i nou municipis més. L'ordre restringeix la mobilitat a municipis de més de 100.000 habitants que superin una incidència acumulada de més de 500 casos per 100.00 habitants, tinguin més d'un 10% de PRC positius i un índex d'ocupació de les UCI superior al 35%. A la pràctica afecta només Madrid, Alcalá de Henares, Alcobendas, Alcorcón, Fuenlabrada, Getafe, Leganés, Móstoles, Parla i Torrejón de Ardoz. El text especifica que és d'«obligat compliment»per a totes les comunitats i ciutats «amb independència del sentit del seu vot». Madrid hi va votar en contra.També concreta que les mesures s'han d'aplicar en un termini de 48 hores.

La proposta es va votar al Consell Interterritorial de Salut i va rebre 13 vots a favor, cinc en contra i una abstenció. Hi van votar en contra Madrid, Galícia, Andalusia, Ceuta i Catalunya, tot i que la última per motius diferents.

Amb l'entrada en vigor de l'ordre, també es redueixen les reunions a sis persones, a un terç en llocs de culte i s'imposen restriccions d'aforament.

D'altra banda, l'ordre estableix que les mesures que contempla s'hauran d'aplicar «en un termini màxim de 48 hores»des del moment de la notificació en el cas de comunitats o ciutats on ja es compleixin els requisits. En el cas que alguna altra comunitat o ciutat entri en els supòsits, disposarà també de 48 hores per aplicar les mesures des del moment en que tingui coneixement de la concurrència de les circumstàncies.

Cada comunitat afectada i el Ministeri de Sanitat revisaran «setmanalment de manera conjunta»la situació epidemiològica dels municipis als que s'apliqui la declaració d'actuacions coordinades. «En el marc d'aquesta relació bilateral es valorarà la modificació de l'àmbit d'aplicació de les mesures contingudes en la declaració, sempre i quan s'observi una reducció suficient de la incidència acumulada en els termes establerts i tenint en compte els factors de correcció que poguessin afectar-la», afegeix.

tracking