Diari Més

Internacional

Rússia patenta la seva segona vacuna contra la covid-19

La primera vacuna russa, Sputnik V, va ser registrada el passat 11 d'agost i actualment es troba en la fase III dels assajos

Una dona camina pel centre de Moscou

Rússia conclou les proves clíniques de la seva primera vacuna contra la COVID-19Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rússia ha patentat la seva segona vacuna contra la covid-19, desenvolupada pel Centre Estatal de Recerca de Virologia i Biotecnologia Véktor i denominada EpiVacCorona, ha informat avui, dimecres, el Servei Federal de Propietat Intel·lectual (Rospatent).

«Experts de Rospatent han completat l'examen de la segona ronda de sol·licituds d'invencions relacionades amb la vacuna contra el coronavirus SARS-CoV 2. El Centre Estatal de Recerca de Virologia i Biotecnologia Véktor va rebre patents per a la vacuna que va crear contra la covid-19», ha indicat l'agència en un comunicat.

La EpiVacCorona conté antígens peptídics sintètics, fragments del virus. La vacuna basada en aquests antígens genera una resposta immune i contribueix al desenvolupament de la immunitat contra la covid-19, ha assenyalat Rospatent.

El Govern rus preveu registrar el pròxim 15 d'octubre la seva segona vacuna, que ha finalitzat avui la fase II dels assajos clínics.

La primera vacuna russa, Sputnik V, va ser registrada el passat 11 d'agost i actualment es troba en la fase III dels assajos, els primers resultats dels quals s'esperen per a octubre o novembre.

Mentrestant, Rússia experimenta un nou augment de casos de coronavirus i han ascendit a 8.481 els nous casos en les últimes 24 hores.

A Moscou, focus de la pandèmia al país, va haver-hi en l'última jornada 2.308 nous casos de covid-19.

L'alcalde de la capital russa, Serguei Sobianin, ha recomanat als majors de 65 anys que es quedin a casa i a les empreses tornar al teletreball, i ha decretat el tancament durant dues setmanes de les escoles de la ciutat.

tracking