Diari Més

Obituari

Mor Quino, el creador de Mafalda, als 88 anys

Ha mort aquest dimecres a Mendoza, la seva ciutat natal

Una dona davant l'estàtua de Mafalda a Buenos Aires, Argentina.

Mor Quino, el creador de Mafalda, als 88 anysEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dibuixant argentíJoaquínSalvador Rentat, conegut com aQuinoi popular per ser el creador de Mafalda, ha mort aquest dimecres a Mendoza, la seva ciutat natal,als 88 anys, han confirmat a Efe fonts de l'entorn de l'autor.

Fill d'espanyols i posseïdor de guardons com el Premi Príncep d'Astúries de Comunicació i Humanitats i la Medalla de l'Ordre i les Lletres de França,Quinova desenvolupar les aventures del seu personatge més popular entre 1964 a 1973, encara que les històries de la icònica nena s'han replicat a tot el món fins a l'actualitat.

Des de fa uns anys, l'autor, que s'havia mudat a Mendoza des de Buenos Aires a finals de 2017, després de quedar-se vidu, tenia problemes de salut i es movia en cadira de rodes, encara que va continuar assistint a diversos homenatges a la seva obra.

La família ha explicat que la defunció es produeix per «raons pròpies de l'edat i derivacions de la seva salut d'aquest últim temps», havent viscut la seva vida «íntegrament».

Per la recent de la defunció, encara no s'ha resolt com serà el funeral, que es dóna en un context de fortes restriccions per la pandèmia del coronavirus.

Entre la multitud de reaccions que s'ha anat donant a les xarxes socials, després de conèixer-se el decés, està la d'Edicions de la Flor, editorial encarregada de l'obra deQuino, que ha realitzat un homenatge a la seva figura a Twitter, amb la publicació d'una de les seves tires.

El passat 17 de juliol, l'emblemàtic dibuixant havia celebrat88anys al costat de la seva família, a Mendoza, un dia en què el Ministeri de Cultura del país austral el va definir a les seves xarxes socials com a «creador d'una part de la cultura argentina» i va recordar que Mafalda «ha acompanyat amb humor i aprenentatge al llarg de molts anys» a milions seguidors de les seves històries i reflexions.

Mafalda, la petita contestatària i lluitadora social la imatge de la qual i els atemporals i irònics missatges en pro d'un món millor hanfetla volta al món, es va convertir en la seva obra més coneguda, encara que va crear multitud de personatges més.

tracking