Diari Més

Educació

Es podrà aprovar l'ESO i el Batxillerat sense tenir en compte els suspensos

El Govern espanyol ha aprovat els nous criteris derivats de la situació de pandèmia

Primer dia de curs al'Institut Martí Franqués de Tarragona amb les mesures de seguretat sanitària obligades per la pandèmica del coronavirus

Primer dia de curs a l'Institut Martí Franqués de TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha adaptat els criteris d'avaluació, promoció i titulació en els centres educatius per la situació de la pandèmia i el nombre d'assignatures suspeses podrà no ser tingut en compte per a superar l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i el Batxillerat.

«La decisió de titulació s'adoptarà garantint l'adquisició dels objectius generals de l'etapa, de manera que permetin a l'alumne o alumna continuar el seu itinerari acadèmic i, en conseqüència, no quedarà supeditada a la no existència de matèries sense superar» en Secundària i Batxillerat.

Ho diu el Reial decret llei 31/2020 pel qual s'adopten mesures urgents en l'àmbit de l'educació no universitària, aprovat aquest dimarts en Consell de Ministres i publicat aquest dimecres en el Boletín Oficial del Estado (BOE).

El text especifica, no obstant això, que «per a l'obtenció del títol de Batxiller serà necessària una qualificació mitjana igual o superior a la requerida per a la superació de cada matèria».

Les comunitats autònomes, segons especifica el Govern, podran autoritzar aquest curs 2020-21 la modificació d'«els criteris d'avaluació» previstos per a cada curs i, en el seu cas, per a cada matèria.

La repetició es considerarà una mesura de caràcter excepcional, «sense que pugui ser la causa únicament les possibles matèries que poguessin quedar sense superar en l'ESO i en el Batxillerat».

Els equips docents adoptaran les decisions relatives a l'obtenció del títol per al de graduat en ESO basant-se en l'adquisició dels objectius generals establerts per a l'etapa i el desenvolupament de les competències.

I en el de Batxiller, en l'evolució de l'alumne en el conjunt de les matèries, i la seva maduresa acadèmica en relació amb els objectius i les competències.

Es valoraran especialment els aprenentatges més rellevants i imprescindibles per a la continuïtat del procés educatiu i la capacitat de l'alumnat per a aprendre per si mateix i per a treballar en equip, i, en el cas del Batxillerat, per a aplicar els mètodes de recerca apropiats.

També per a la Formació Professional es modifiquen els criteris d'avaluació.

Aquest reial decret publicat en el BOE és el que també recull que, de manera excepcional i limitada fins a la finalització del curs acadèmic afectat per la pandèmia de la covid-19, les administracions educatives poden nomenar funcionaris interins per als cossos de professors de Secundària, professors tècnics de Formació Professional, professors de música i arts escèniques, professors d'arts plàstiques i disseny, i professors d'escoles oficials d'idiomes que no estiguin en possessió del màster per a la docència.

Tot això quan no sigui possible nomenar a candidats que estiguin en possessió d'aquest màster en haver-se esgotat les llistes sobre ells.

tracking