Diari Més

El coronavirus muta poc, menys que la grip, segons els experts

Muta cada quinze dies, quelcom esperançador per a les futures vacunes

Una treballadora sanitària prepara un test PCR.

coronavirus, test, covid, PCREfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els resultats preliminars de l'estudi de seqüenciació poblacional del coronavirus indiquen la seva escassa mutació, menys que la del virus de la grip, la qual cosa podria beneficiar a l'hora d'obtenir la vacuna.

Ho ha assegurat la catedràtica de Microbiologia Mèdica de l'HospitalGregorioMarañón de Madrid,PatriciaMuñoz, durant el col·loqui de la FundacióRamónArecessobre la covid-19 que ha estat moderat per l'exportaveu del Grup Covid-19 format per Govern i la Comunitat de Madrid, l'expert en malalties infeccioses,EmilioBouza.

Al costat de Muñoz iBouzahan intervingut en la jornada denominada 'Covid-19: segona onada' altres especialistes en la matèria, per actualitzar el que se sap fins ara de la pandèmia del coronavirus, ha informat la FundacióRamónArecesen un comunicat.

Muñoz ha assegurat que els resultats preliminars de l'estudi de seqüenciació poblacional del coronavirus que s'està realitzant a Espanya constaten que en contra del que es pensava fins ara «és un virus que muta poc».

«Muta molt poc cada quinze dies, molt menys que el virus de la grip, i això és quelcom esperançador per a les futures vacunes», ha dit la catedràtica del Marañón, centre que participa en un consorci nacional per a descriure aquest coronavirus.

Ha aportat dades sobre l'evolució de la temporada de la grip a l'Hemisferi Sud, on ja s'ha pogut veure la incidència i convivència amb la covid-19 i s'ha mostrat esperançada perquè a Austràlia, Sud-àfrica i Amèrica el Sud s'han registrat «molt pocs» casos de coinfecció de covid-19 i grip.

Pel que fa a l'efectivitat o no dels rastrejadors en la fase actual de la malaltia,CarlosBarros, de l'Hospital Universitari de Móstoles (Madrid), ha opinat que el rastreig, si no s'acompanya d'una obligatorietat de realitzar el confinament domiciliari a la persona que dóna positiu i als seus contactes, «que a Espanya és obvi que no s'està duent a terme, no serveix per a res».

Al seu judici, contractar ara milers de rastrejadors noserviria «pera res si després ha d'anar la policia a confirmar que aquest individu està al seu domicili».

També ha parlat dels reinfectats i en aquest sentit ha mostrat la seva estranyesa que només s'hagin registrat vuit casos al món, quatre d'ells espanyols, perquè el lògic és que hi hagi «reinfeccions reals i que aquestes siguin menys greus», ha explicat l'expert.

De l'Hospital Ramón y Cajal,EnriqueNavasha destacat que les dades de transmissió comunitària i incidència «no deixen ja lloc a dubte» que ja hi ha una segona onada de coronavirus.

Bouzaha preguntat sobre la possibilitat de crear contingents als hospitals per a pacients de covid-19 amb la finalitat de poder atendre la resta de pacients, una cosa sobre la qualBarrosha dit que aquests «estan patint moltíssim amb aquesta pandèmia».

Ha posat com a exemple que els hematòlegs estan tornant a veure mielomes en situacions «gravíssimes» que feia molt de temps que no veien.

tracking